„Gonea” cu 106 km/h pe bulevardul Decebal

0
637

La acest sfârşit de săptămână, poliţiştii rutieri au acţionat din nou pe principalele artere de circulaţie din Craiova, pentru prevenirea şi combaterea evenimentelor rutiere cauzate de  nerespectarea regimului legal de viteză şi de depăşirile neregulamentare. Cel care a bătut „recordul” de viteză a fost un craiovean de 19 ani depistat de poliţişti circulând cu 106 km/h pe bulevardul „Decebal”, motiv pentru care a devenit pieton pentru următoarele 3 luni.

Poliţiştii Serviciului Rutier şi cei din cadrul Biroului Rutier Craiova au acţionat pe drumurile naţionale şi europene din judeţ, dar şi pe principalele artere rutiere din Craiova la acest sfârşit de săptămână, pentru depistarea vitezomanilor, dar şi pentru conştientizarea şoferilor  şi pasagerilor cu privire la importanţa respectării normelor rutiere şi portul centurii de siguranţă.

Pe parcursul acestei razii au fost constatate 200 abateri de natură contravenţională, pentru care s-a aplicat amenzi în valoare de peste 34.000 lei, 94 dintre ele fiind pentru viteză neregulamentară. De asemenea, au fost reţinute în vederea suspendării 6 permise de conducere şi au fost retrase 4 certificate de înmatriculare.

Astfel, un echipaj de poliţişti care acţiona cu aparatul radar pe bulevardul „Decebal” din municipiu l-a depistat pe Viorel Budică, de 19 ani, din Craiova în timp ce conducea un autoturism Volkswagen cu viteza de 106 km/h. „Conducătorul auto a fost sancţionat contravenţional conform O.U.G. 195/2002R şi ca măsură complementară i s-a reţinut permisul de conducere pe o perioadă de 90 zile”, a declarat agent principal Amelia Barbu din cadrul Biroului de presă al IPJ Dolj.