Ştefan Stoica, Preşedintele PNL Dolj: „Cerem demisia directorului CEC Bank Dolj”

0
447
Ştefan Stoica, preşedintele PNL Dolj le-a mulţumit ieri, românilor care s-au prezentat la vot, dumininică, 10 noiembrie, iar în mod special celor care l-au votat pe candidatul PNL, Klaus Iohannis, preşedintele în exerciţiu al României. Liderul liberailor doljeni i-a cerut demisia directorului CEC Bank Dolj pentru degringolada creată. Totodată, senatorul Mario Ovidiu Oprea este de acord cu decizia preşedintelui Iohannis de a nu se prezenta la nicio dezbatere alături de Viorioca Dăncilă.

„Au venit mulţi români la vot, peste 50%, ceea ce însemană că cetăţenii acestei ţări sunt interesaţi de cine va conduce ţara. Din acest motiv îi invit pe români să vină la fel de mulţi şi în 24 noiembrie, la turul al doilea al alegerilor. Am avut o guvernare dezastruoasă a PSD-ului, o guvernare care s-a demonstrat, că nu a fost pe placul românilor şi acest lucru s-a văzut clar şi  la alegerile europarlamentare, dar şi acum, când Viorica Dăncilă, fost premier al României, a intrat în turul al doilea, dar cu cel mai mic scor din istoria PSD”, a precizat liderul liberalilor doljeni, ieri, într-o conferinţă de presă, susţinută la sediul partidului.
Preşedintele PNL Dolj îi invită pe toţi cei care au votat şi susţinut celelalte formaţiuni politice, USR-Plus, PMP, Alde, Pro România, UDMR să vină alături de preşedintele Iohannis pe 24 noiembrie, pentru ca ţara noastră să continue parcursul european. „Proiectul prezidenţial trebuie să fie pus în practică şi să devină viabil după 24 noiembrie. În acest sens le mulţumim public domnului Cioloş şi domnului Barna care au declarat că îl vor susţine pe Klaus Iohannis, iar noi aici, la Dolj, îi mulţumim celor de la PMP care au spus clar că merg cu Iohannis în turul doi. Adică, trebuie făcut front comun, pentru că aşa cum remarca şi preşedintele Iohannis nu s-a scăpat de pesedism. Pesedismul a fost foarte toxic şi în administraţia publică locală şi la nivel central. Însă, avem convingerea ţinând cont de susţinerea de care se bucură preşedintele Iohannis să intrăm în normalitate, mai ales că acum la Palatul Victoria s-a instalat un guvern liberal”, a mai spus Ştefan Stoica.
Şeful liberalilor din Dolj a luat atitudine şi faţă de acţiunea cel puţin ciudată a conducerii CEC. Ştefan Stoica a spus ieri că în mod clar, conducerea CEC Bank Dolj ar trebui demisă. „Solicit demiterea conducerii CEC Bank Dolj, ca urmare modului defectuos în care a gestionat eroarea privind plata pensiilor a aproape 17 mii de pensionari din Dolj. Într-o țară normală, o astfel de situație ar fi atras după sine un lung șir de scuze pe care banca le-ar fi adresat clienților săi. În Dolj, greșeala a fost lăsată neexplicată, permițând propagandei PSD să dezinformeze populația „că s-au tăiat pensiile“. CEC Bank Dolj trebuie să își respecte clienții, să își asume erorile și să liniștească populația când apar astfel de situații!”, a mai spus preşedintele PNL Dolj, ieri, în cadrul conferinţei de presă.
Alături de Ştefan Stoica, preşedintele PNL Dolj, a mai fost prezent şi preşedintele PNL Craiova, senatorul Mario Ovidiu Oprea, care din 26 noiembrie a preluat oficial functia de secretar al Senatului României. Parlamentarul de Dolj a demonstrat matematic că pensionarii au fost minţiţi cu creşterile de pensii şi asta că prin aplicarea legii anterioare ar fi avut o creştere mai mare per total. Senatorul Mario Oprea mai spune că preşedintele Iohannis nu poate să vină să dezbată cu o persoană despre care însuşi preşedintele PSD Dolj a spus ceea ce a spus. „Cum ar  mai putea să vină preşedintele Iohannis la o dezbatere cu o persoană pe care a descris-o cu un singur cuvânt preşedintele PSD Dolj ? Iar dacă doamnei Dăncilă i-a crescut aşa apetitul pentru dezbateri de ce nu a particicipat la o dezbatere alături de domnul Barna sau de domnul Paleoliogu pentru că a fost invitată ?!”, a subliniat Mario Ovidiu Oprea.