Piaţă Volantă în centrul Craiovei, şi în acest week-end

1
247
SC Piețe și Târguri Craiova va organiza Piață Volantă în centrul Craiovei și în week-end-ul acesta, pe 16 și 17 noiembrie. Locaţia va fi aceeaşi din ultimele patru săptămâni, piaţa urmând a fi amenajată, sâmbătă şi duminică, în zona pietonală a străzii „Theodor Aman”, între Casa de Pensii şi English Park.

Şi de această dată, craiovenii vor avea ocazia să-şi poată achiziţiona direct de la producători o gamă foarte diversificată de produse: fructe şi legume proaspete, dulciuri de casă, preparate tradiţionale din carne, brânzeturi, miere și produse apicole, fructe uscate, ulei de primă presă, ori murături, dulceţuri şi băuturi. „A devenit deja obişnuinţă pentru mulţi craioveni să-şi facă diverse cumpărături, weekend de weekend, din Piaţa Volantă pe care am organizat-o, în ultima perioadă, în zona pietonală a Centrului Istoric. Şi săptămâna aceasta le vom oferi celor interesaţi ocazia de a cumpăra legume şi fructe direct de la fermierii doljeni, ori preparate de casă sau tradiţionale direct de la producători, fie că e vorba de brânzeturi, murături şi conserve din Dolj, de dulceaţă sau ulei presat la rece din Olt, de mezeluri tradiţionale din Gorj, de ţuică de Piteşti, ori – de ce nu – de duciuri de casă din Timişoara sau Bucureşti. Toate acestea vor putea fi achiziţionate din nou, sâmbătă şi duminică, din Piaţa Volantă, în cadrul acestui proiect pe care îl derulăm împreună cu Primăria Craiova”, a precizat Adrian Dinu, purtător de cuvânt al SC Pieţe şi Târguri Craiova SRL.

Ultima ediție va fi pe 24 noiembrie
Piața Volantă își va desfășura activitatea tot în zona pietonală a străzii „Theodor Aman” din Centrul Istoric al Craiovei, între Casa de Pensii și English Park, în fiecare week-end, până pe 24 noiembrie. Reprezentanții SC Piețe și Târguri au luat această măsură de a prelungi organizarea pieței în centrul orașului după ce s-a constatat că mulți craioveni aleg să-și cumpere produsele din această locație. La ultima ediție, care a coincis și cu ziua scutinului prezidențial, piața a fost extrem de animată, mulți dintre cumpărători oprindu-se la tarabele încărcate cu legume: ardei, castraveți, roșii, conopidă, vinete și varză, chiar și verdețuri. Unul dintre cele mai vizitate standuri a fost cel la care se comercializează zacuscă, tocănițe și murături de casă, toate preparate după rețete de familie și folosindu-se legume bio, din grădina de la țară. Au fost prezenți și comercianții cu miere și produse apicole, cu vin și dulcețuri. La mare căutare au fost, bineînțeles, și grătarele, pe care au fost pregătite produse tradiționale preparate de comercianți din Gorj.

Produsele, la prețuri de producători
Până la această serie de cinci ediții consecutive, SC Piețe și Târguri a mai organiza încă două ediții anterioare, numărul vizitatorilor crescând de fiecare dată. Prima piață de week-end a avut loc în primăvară, pe data de 13 aprilie, locația aleasă atunci fiind o porțiune a străzii „Unirii” – de la intersecția cu strada „Mihail Kogălniceanu” și până la intersecția cu bulevardul „Știrbei Vodă”. Comercinații și-au aprovizionat atunci standurile cu o gamă variată de produse, iar craiovenii care au avut ocazia să le viziteze au fost încântați  de prețuri, dar și de calitatea acestora. Cea de-a doua ediție a Pieței Volante a avut loc două luni mai târziu. Pe 15 și 16 iunie, tot într-un week-end, craiovenii au fost invitați să viziteze, din nou, tarabele încărcate ale comercianților. După cele două ediții din primăvara, autoritățile au luat o pauză în organizarea acestor piețe de week-end și au revenit acum cu o edițiile de toamnă, care sunt mai bogate în produse.

1 COMENTARIU

  1. cine vorbeste de abundenta de produse in amaraciunea asta de injghebatura nu are masura realitatii pietei traditionale a craiovei …

Comments are closed.