Mihăilă, meci antologic pentru România U21

0
221

Prestație măiastră pentru atacantul Științei, Vali Mihăilă, la naționala de tineret a României în meciul de la Voluntari cu Finlanda, din preliminariile Euro 2021. Mihăilă a reușit să marcheze de 3 ori și să fie practic coautor la autogolul nordicilor în victoria cu 4-1 a tricolorilor. Oaspeții au deschis scorul în minutul 2, dar până la pauză remontada era deja reușită. Primul gol al lui Mihăilă a fost superb:un șut de la 20 de metri cu dreptul la colțul lung. Al doilea a fost asemănător, dar din careu. Jucătorul de 19 ani l-a presat pe finlandezul care și-a marcat în propria poartă înainte de pauză, mulți creditându-l pe oltean cu reușita. Lui Mihăilă i-a și fost anulat un gol pe motiv de ofsaid, deși poziția sa era corectă. A punctat însă și în repriza secundă, pentru 4-1, de această dată cu stângul, la centrarea lui Adi Petre. Încă două ocazii a mai avut jucătorul Științei, care practic a luat meciul pe cont propriu.

Lui Mihăilă îi priește teribil arena din Voluntari, unde mai marcase pentru naționala de tineret în meciu de debut, cu Irlanda de Nord, și pentru Universitatea Craiova de 3 ori, în meciuirile cu  FC Voluntari din campionat și din Cupa României. La final, atacantul Științei i-a dedicat reușitele colegului de la națională Andrei Rațiu, care a avut un deces în familie, dar totuși a jucat.

Mirel Rădoi a mizat pe formula: Vlad – Rațiu, Pașcanu (Ciobotariu 83), Chindriș, Boboc (Grigore 33) – Ciobanu, Oaidă, Moruțan (Olaru 64) – Man (Merloi 64), Ganea (Petre 64), Mihăilă.

România U21 a adunat 9 puncte și a urcat pe locul 2 în grupa 8 de calificare la Euro, după 4 meciuri. Tricolorii lui Mirel Rădoi vor disputa următorul meci din preliminarii marţi, în Irlanda de Nord.