Prins cu bancnotă falsă de 100 de euro la PTF Calafat

0
135

Poliţiştii de frontieră din cadrul P.T.F. Calafat au descoperit  un cetăţean bulgar care a intenţionat să achite taxa de pod cu o bancnotă falsă de 100 de euro. Polițiștii de frontieră au confiscate bancnota și i-au întocmit bulgarului dosar penal.

Tot mai des șoferi care intră în România pe la Calafat încearcă să păcălească agenții de taxare cu bancnote false, însă se aleg cu dosare penale. Așa s-a întâmplat și joi, în jurul orei 10.00, când la Punctul de Trecere al Frontierei Calafat, judeţul Dolj, s-a prezentat  pentru a intra în ţară cetăţeanul bulgar Osman A., în vârstă de 50 de ani, la volanul unui autocamion marca Volvo. După efectuarea controlului de frontieră, şoferul autocamionului, intenţionând să plătească taxa de pod la casierul de la casa de taxare, i-a înmânat acestuia o bancnotă de 100 de euro. În urma examinării bancnotei, s-a constatat faptul că aceasta nu prezintă elasticitatea uneia autentice, iar în urma verificării cu dispozitivul automat de citire, acesta nu a recunoscut bancnota. Cetăţeanul bulgar a declarat că nu avea cunoştinţă despre faptul că bancnota este falsă şi că a primit-o ca rest în Bulgaria.

„Bancnota a fost reţinută pe bază de dovadă în vederea continuării cercetărilor, iar în cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă de punere în circulaţie de valori falsificate”, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliției de Frontieră Dolj, comisar-șef Romică Ivănoiu.