„Poze şi pozne” de Mihail Jora – teatru muzical pentru copii la Filarmonica „Oltenia” Craiova

0
353

Marţi, 19 octombrie, ora 11:00, Filarmonica „Oltenia” Craiova transmite online spectacolul pentru copii „Poze şi pozne”, pe muzica suitelor omonime de Mihail Jora și scenariul Celinei Petrescu. Din distribuție fac parte Adriana Toacsen (pianistă concertistă și cadru didactic la Universitatea Națională de Muzică din București), actorii Adela Mihai (desemnată “Cea mai bună actriță” în Gala HOP – Gala tânărului actor 2019) și Ionel Barac (membru în Compania “Passepartout Dan Puric”, Compania9 şi Grupul de muzică medievală şi tradiţională “Truverii”).

Proiectul, co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național, este organizat de Uniunea Criticilor, Redactorilor și Realizatorilor Muzicali din România în perioada 9 octombrie – 8 noiembrie 2021 şi face parte din seria de evenimente „Mihail Jora – Timpul care apropie”. Scopul este de a marca cei 130 de ani de la nașterea și cei 50 de ani de la stingerea din viață a marelui compozitor, profesor, dirijor Mihail Jora (1891-1971), Rector al Academiei Regale de Muzică din București, primul director al programelor muzicale Radio România, membru titular al Academiei Române, figură proeminentă a spațiului cultural, colecționar de artă.

Din cauza ratei crescute de infectare covid, spectacolul programat la Craiova, luni, 18 octombrie, se va înregistra, făra public în sală, fiind difuzat online marţi, 19 octombrie, ora 11:00.