Echipele de sală ale Craiovei evoluează în acest week-end

0
565

Majoritatea echipelor de sală ale Craiovei au un început de sezon promiţător, iar în acest week-end joacă meciuri importante de campionat, trei dintre ele chiar în Sala Polivalentă. Intrarea fanilor se face pe bază de bilet, dar şi cu dovada vaccinării sau a trecerii prin boală.

Primii intră în scenă voleibaliştii lui Dan Pascu, astăzi, de la ora 17 (în direct la TVR3), când întâlnesc pe Dinamo, în etapa a doua a Diviziei A1. SCMU Craiova a început campionatul cu un succes net, 3-0 în deplasare cu Ştiinţa Bucureşti. Dan Pascu a prefaţat astfel partida cu rivala din Capitală: “Va fi dificil, Dinamo este o echipă pe care trebuie să o tratăm cu toată seriozitatea, avem de luat o revanşă, după ce ne-au învins în finala Cupei României, va fi un meci disputat, de care pe care. Nu este o diferenţă mare între noi şi ei, iar la momentul jocului diferenţa o va face motivaţia, puterea de luptă şi, de ce nu, norocul. Ei au trei jucători care au evoluat la noi, Bartha, Kovacevic şi Gommans şi poate fi un plus. Pentru Dinamo o să acordăm o atenţie mai mare, având în vedere importanţa jocului”.

Sâmbătă vor evolua în Sala Polivalentă şi voleibalistele Craiovei, revenite în primul eşalon, după 4 ani. Echipa antrenată de Lucian Zlotea va întâlni, de la ora 16,30, pe Dacia Mioveni, în etapa a doua a  Diviziei A1, după ce craiovencele au început campionatul cu un eşec, pe terenul Medgidiei, scor 0-3.

„Va fi un meci dificil, mai ales că ele au un moral bun şi vin după victoria cu Bacăul. Jucăm la noi acasă şi suntem obligaţi să câştigăm acest joc. Şi ele sunt nou-promovate şi ştim că s-au întărit, au şapte jucătoare noi faţă de sezonul trecut, dintre care cinci străine. Ce m-a supărat în primul meci a fost atitudinea după primul set, când am picat şi nu am mai avut nicio reacţie. A fost primul meci în Divizia A după mai mulţi ani. Am învăţat o lecţie şi vom încerca să gestionăm meciurile mult mai bine pe viitor“, a declarat Lucian Zlotea.

Sâmbătă seara, de la ora 19.30, în Polivalentă evoluează echipa de baschet SCMU Craiova, care va întâlni pe CSM Galaţi, în etapa a 4-a din LNMB. Este primul meci pe teren propriu din acest campionat pentru craioveni, care până acum au acumulat două succese, unul cu adevărat dramatic, la Sibiu.

Antrenorul grec Michalis Kakiouzis a prefaţat duelul cu Galaţiul: „Vom avea un meci dificil, aşa cum sunt toate din acest campionat. Am întors spectaculos de la -15 puncte la Sibiu şi am obţinut o victorie frumoasă, iar acum echipa este mai motivată ca oricând. Galaţi are o echipă arţăgoasă, dar noi vom juca la fel cum am făcut-o în ultimele minute la Sibiu. Cu Galaţi depinde de noi dacă ne vom face meciul greu sau uşor. O să muncim pe brânci, pentru că doar aşa putem obţine victoria. Nu este nicio presiune la echipă, dar mă bucur că vocile exterioare ne consideră o echipă puternică. Băieţii trebuie să se antreneze zilnic foarte bine ca să devenim şi mai puternici pe zi ce trece. Suntem o echipă bună, nu cea mai bună din Ligă. Avem de muncit mult, dar suntem pe drumul cel bun“.

În sfârşit, handbalistele de la SCM Craiova, neînvinse în Liga Florilor după 4 etape (2 victorii şi 2 egaluri), joacă în deplasare cu Gloria Buzău, sâmbătă, de la ora 18.

Antrenorul Bogdan Burcea a făcut câteva consideraţii înaintea acestui duel, contra deţinătoarei Cupei României: „Va fi un meci important pentru ambele echipe, Buzăul este favorită, fiindcă joacă pe teren propriu, este una dintre cele mai bune echipe, are un antrenor meticulos şi un lot echilibrat, dar şi noi ne dorim un rezultat pozitiv, avem o echipă puternică, experimentată şi vom încerca să ne impunem. Încercăm să ne apropiem de obiectiv, trebuie să îmbunătăţim calitatea jocului, fiindcă suntem departe de potenţialul maxim al acestei echipe”.

Soţia antrenorului, Cristina Zamfir, a adăugat: „Ne aşteaptă un meci dificil, dar vom lupta 60 de minute şi ne dorim să ieşim învingătoare. Frustrarea ne rămâne după egalul cu Zalău, nu avem timp să plângem după puncte, dar ne pare rău că nu am câştigat. Ne dorim să jucăm cât mai bine, toate meciurile vor fi grele, campionatul este puternic”.