Schimbările climatice și migrația, probleme cruciale în societatea actuală

0
302

Schimbările climatice și migrația sunt probleme cruciale în societatea actuală, constituindu-se în provocări globale care afectează atât comportamentul, cât și bunăstarea noastră. În confruntarea asumată a  acestor schimbări majore, tinerii joacă un rol cheie în declanșarea unei schimbări mentalitare și de acțiune colective.

Pentru a atingerea acestui obiectiv, proiectul Mindchangers – People and Youth for Planet and People, finanțat de programul DEAR al Comisiei Europene, a stabilit implementarea a trei pași considerați ca esențiali: CUNOAȘTE – ACȚIONEAZĂ-SCHIMBĂ.

Toate activitățile de comunicare ale Mindchangers au ca scop diseminarea și popularizarea mesajului de cooperare, solidaritate și durabilitate prin toate canalele disponibile, cum ar fi rețelele sociale, pagina web oficială și buletinul informativ. Astfel, principalul obiectiv este de a împărtăși mesajul proiectului printr-o campanie paneuropeană de conștientizare, a cărei lansare oficială este stabilită pentru 15 septembrie 2022. Cu această ocazie, Mindchangers va publica cele două grafice vizuale oficiale alese pentru a reitera principalele mesaje privind sustenabilitatea mediului (PLANETA) și mesajul de incluziune socială și migrație (OAMENII), precum și un buletin informativ. Beneficiul acestei campanii paneuropenese focalizează pe mesajul principal al proiectului: împărtășiți responsabilitatea pentru un viitor durabil și deveniți o generație pe deplin responsabilă a unei noi societăți primitoare și echitabile  pentru toți.

Odată cu lansarea imaginilor pe mai multe platforme, acestea vor genera alte activități colaterale dedicate, inclusiv concursuri de social-media și alte evenimente. Acestea vor juca, de asemenea, un rol central la evenimentul internațional MindchangersGeneration care va avea loc la Torino (Italia) la începutul lunii octombrie, prima întâlnireoficială a tineretului inclus în proiect.

Mindchangers își propun, astfel, să impulsioneze cunoașterea și înțelegerea celor două subiecte de interes major pentru a produce o schimbare reală a mentalității și a determina o acțiune bine concentrată. Campania de comunicare globală se adresează în primul rând tinerilor, precum și autorităților locale și organizațiilor societății civile, din toate cele șase regiuni europene implicate (Piemonte, la Rioja, ). Scopul este de a crește gradul de conștientizare cu privire la importanța și urgența unei acțiuni colective pentru a aborda în mod pozitiv problemele legate de migrații și de schimbările climatice. Cunoașterea este, de fapt, primul pas necesar pentru realizarea acestui imperativ, tinerii putând juca un rol esențial prin acțiune concretă care va conduce, în mod inevitabil, la schimbare.

Asumarea conștientă și responsabilă a obiectivelor Mindchangers conduce la o mai bună cunoaștere și implicare în toate activitățile propuse în corelație directă cu acțiunile UE, cu un impact implicit țărilor și vieților oamenilor.

Prin accesarea site-ului mindchangers.euse poate urmări evoluția și dinamica proiectului pe rețelele sociale și newsletter, toate acestea conducând la înțelegerea impactului proiectului asupra mentalității colective.