Situaţia CEO: Orice ceartă între conducere şi sindicate e împotriva complexului

0
213

Premierul Victor Ponta a declarat, ieri, că situaţia creată la nivelul Complexului Energetic Oltenia (CEO) de neînţelegerile dintre sindicate şi administraţie ar putea duce la închiderea companiei energetice, menţionând că acesta “trebuie să fie un motiv de îngrijorare pentru angajaţi”. Potrivit premierului, orice scandal între conducere şi sindicate este “împotriva existenţei complexului”, iar orice societate care se confruntă cu probleme de competiţie pe piaţă şi reglementări de mediu are nevoie de stabilitate. El a adăugat că prioritatea Guvernului este de a salva şi de a păstra producţia de energie pe cărbune în situaţia în care contextul european este nefavorabil respectivei producţii.

“E normal ca angajaţii CEO să fie îngrijoraţi. (…) Le pot transmite un singur lucru, dacă ne chinuim toţi putem salva CEO, dacă mai facem multe greve şi multă ceartă, şi e un mesaj şi pentru conducere şi pentru sindicate, atunci îl îngropăm repede. Adică dacă avem minte şi înţelegem că orice ceartă, scandal între conducere şi sindicate e împotriva existenţei, că toată lumea trebuie să tragă în aceeaşi direcţie, îl salvăm. Eu consider că orice ceartă între conducere şi sindicate e împotriva complexului, nu spun eu cine e de vină că nu e treaba mea să fac pe arbitrul. Aşa cum am găsit în ultimii trei ani soluţii în momente mai dificile, acum cu atât mai mult îl putem salva respectând reglementările europene care ţin de partea de poluare, de mediu, de competiţie pe piaţa energiei. Orice societate care se confruntă cu probleme de competiţie pe piaţă şi reglementări de mediu are nevoie de stabilitate. Prioritatea noastră este aceea de a salva şi de a păstra în continuare producţia de energie pe cărbune, dar toate trebuie să le facem într-un context european care e nefavorabil respectivei producţii pentru că Polonia şi România mai au producţii importante din acest punct de vedere”, a spus Victor Ponta la o conferinţă de presă.

Întrebat dacă are cunoştinţă că la nivelul conducerii Agenţiei Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE), în urma vacantării mai multor funcţii, poate fi susţinut pentru una dintre ele deputatul Rodin Traicu, acesta fiind deja propus şi în luna mai pentru ocuparea unui post, premierul a replicat faptul că “este o decizie a Parlamentului şi nu a Guvernului”.