Copiii şi cadrele didactice îi iubesc şi pe Carol I şi pe Elena Cuza

0
560

Copiii, indiferent de vârsta lor, au participat, ieri, la deschiderea festivă a noului an şcolar. Am  fost prezenţi la astfel de activităţi, la Colegiul Naţional „Elena Cuza” şi la Colegiul Naţional „Carol I”. Toţi elevii s-au arătat entuziasmaţi de cele prezentate, iar profesorii au arătat că sunt în stare să-i îndrume pe cursanţi.

La primele ore ale dimineţii, la Colegiul Naţional „Carol I” era animaţie mare. La ora 9.00, în Sala de festivităţi s-a intrat într-o ordine desăvârşită. „Avem, lângă noidirectorii adjuncţi ai Colegiului, prof. Răzvan Jenaru, responsabil cu învăţământul din clasele V-VIII, şi prof.  Lucian Chilom, care va răspunde de ceea ce ţine de la clasa 0 la a VIII-a. Vouă, celor care veniţi pentru început, vă doresc un an nou şcolar fericit şi nu pot decât să spun că, pentru a avea o siguranţă mai mare, veţi învăţa într-un corp de clădire separat. Este prima deschidere oficială a anului şcolar, deoarece, pentru clasele mai mari, va urma altă manifestare, care se va desfăşura în sala fostului Teatru Liric, actuala Opera Română, la care avem foarte mulţi invitaţi”, a precizat prof. Alexandrina Thorwachter, director al colegiului.

După o perioadă de timp, deschiderea s-a făcut şi pentru clasele de liceu. În incinta edificiului cultural au venit, ca invitaţi, general de brigadă Constantin Florea, şeful Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Dolj, consilierii locali  Silviu Ştefănescu Dragotă şi Traian Beţiu, dar şi, foarte important, prefectul de Dolj, Sorin Răducan,care a ţinut să precizeze: „Sunt mândru că am fost elev al acestui liceu şi vă îndrum pe toţi să învăţaţi carte. Sunteţi într-un spaţiu de învăţământ cu multe semnificaţii, care, la anul, va aniversa 190 de ani de la înfiinţare. Nu pot decât să vă urez un nou an şcolar fericit ”.

Un senator la „curtea” Colegiului „Elena Cuza”

La câteva zeci de metri distanţă, în incinta Colegiului Naţional „Elena Cuza”, curtea interioară, sute de elevi au asistat la deschiderea oficială. „Ne dorim, cu toţii, să duceţi mai departe renumele acestui liceu. S-au făcut eforturi financiare, pentru a avea toate detaliile puse la punct, iar Primăria Craiova, cu tot aparatul său, ne-a asigurat sprijinul”, a spus prof. Mirela Genoiu, director al Colegiului. Prezent la manifestări, Mihai Fifor, senator şi şef al Grupului de senatori al Partidului Social Democrat, a declarat: „Nu vă vorbesc în calitate de parlamentar, ci în aceea de părinte. În urmă cu trei ani, am alespentru fetiţa mea această şcoală. Am avut şi am încredere în cadrele didactice de aici. Sunt convins că elevii vor duce mai departe renumele şcolii”.