„Voltaire” a intrat în învăţământul craiovean

0
212

De ieri, în peisajul învăţământului preuniversitar craiovean a apărut o nouă imagine: Liceul Francez „Voltaire”, aflat sub patronajul Universităţii din Craiova. Deschiderea oficiala a cursurilor s-a desfăşurat într-un cadru festiv, la care au participat şi reprezentanţi de marcă ai învăţământului universitar.

 Aula Magna a Facultăţii de Drept şi Ştiinţe Sociale a Universităţii din Craiova a fost, ieri, arhiplină. A fost vorba despre deschiderea noului an şcolar, iar Liceul „Voltaire” va face parte, de acum, din întregul sistem de învăţământ. Vă redăm câteva declaraţii ale celor implicaţi. „Suntem mândri că putem participa la creşterea nivelului învăţământului românesc. Nu suntem unitate particulară şi nu se pune problema taxelor. Universitatea din Craiova ne-a ajutat şi ne ajută în continuare” – prof . Anca Păunescu, director la „Voltaire”. „Este încă un pas înainte către ceea ce ne dorim, şi mă gândesc la performanţa în învăţământ. Universitatea din Craiova va sprijini astfel de iniţiative” – prof.univ.dr.  Cristiana Teodorescu, prorector al Universităţii din Craiova.

La prima zi, după numire, Simona Moise, subprefectul de Dolj, a ţinut să precizeze că „încurajăm o astfel de metodă de învăţământ şi suntem convinşi că vom avea absolvenţi cu care să ne lăudăm”. La rândul său, prof.  Elena Lavinia Craioveanu, inspector general al ISJ Dolj, a punctat: „Iată, putem vorbi şi de înfiinţarea unor noi structuri de învăţământ, nu numai de destructurare. Este un pas înainte”.

Prof.univ.dr. Dan Claudiu Dănişor, rector al Universităţii din Craiova, a făcut cea mai amplă prezentare a Liceului „Voltaire”. „Vrem să schimbăm optica despre învăţământ. Nu ne mai dorim elevi obedienţi, care să nu-şi spună părerea. Ne-am săturat de o societate în care să ascultăm de alţii. Vrem să le dăm copiilor şansa de a-şi arăta valoarea. Este nevoie de aşa ceva. Şi când spun astfel de lucruri mă refer la ce-a fost până în 1989. Avem copii talentaţi şi deştepţi, aşa că suntem cu toţii datori să-i promovăm”.