Alb-albaştrii au prilejul restartului

0
87

Fără victorie şi pe ultimul loc după 6 runde, Craiova are şansa revenirii cu noul tandem de antrenori, care debutează în faţa unui adversar modest

În două săptămâni, cât a trecut de când au preluat Universitatea Craiova, Sorin Cârţu şi Emil Săndoi au umblat probabil la moralul jucătorilor şi au încercat să-i cunoască  în cele două amicale şi pleiada de antrenamente, ritmul de lucru fiind mai încărcat faţă de perioada lui Gane. Rezultatele se vor vedea în seara aceasta. Craiova întâlneşte un adversar căruia îi este net superior ca lot de jucători, dar care o precede în clasament, la fel şi restul competitoarelor. În mod normal, ţinând cont de diferenţa de valoare a celor două loturi, de salarii, practic din orice punct de vedere în afara celui dictat de ierarhia la zi, Craiova ar trebui să câştige şi fără antrenor în seara aceasta. Cârţu are amintiri frumoase din perioada petrecută la Galaţi: „Am antrenat Oţelul, am luat-o de la -6 şi am dus-o în finala Cupei, implicit în cupele europene. A fost o perioadă frumoasă, un oraş în care m-am simţit foarte bine. N-am avut momente de plictiseală în zona respectivă”. Sigur, „Sorinaccio” îşi poate organiza propria ligă cu echipele pe care le-a antrenat în cariera sa, aşa că nu are timp de sentimentalisme, mai ales că situaţia Craiovei este critică: „Sperăm să facem cele mai bune rezultate aici, dar înainte să ieşim din zona în care ne aflăm, pentru că ne dă frisoane. În primul rând trebuie să obţinem un rezultat pozitiv în meciul cu Oţelul“. Dacă Jerry Gane a încercat să facă şi spectacol pentru publicul craiovean, plătind însă cu rezultatele şi în cele din urmă cu postul, Cârţu şi Săndoi au nevoie de victorii, sacrificând orice altceva. E greu să construieşti atâta timp cât te presează locul din clasament şi ştii că la final o treime din echipe vor retrograda. „Ne dorim să ieşim cât mai repede din postura în care ne aflăm, fiindcă suntem în criză de puncte, victoria cu Oţelul este vitală” spune şi Emil Săndoi, care şi el, la fel ca „Sorinaccio” a preluat Craiova în situaţii dificile în mandatele anterioare. Nou-veniţii Bawab şi Târnăcop nu vor fi pe foaie, dar Bălgrădean va debuta mai mult ca sigur pentru Craiova într-un joc oficial. Dacă nu se reface Achim, accidentat la amicalul cu OFK, Dănănae începe pe dreapta. Cârţu a insistat pentru revenirea lui Izvoranu, aşa că acesta va fi probabil titular, colegul de linie urmând a fi ales între doi jucători care au absentat de la sosirea noilor antrenori: Frăsinescu – accidentat în ultima săptămână, şi Kay – aport la victoriile Capului Verde în Cupa Africii. În rest, probabil nu vor apărea schimbări majore.

Oţelul şi-a mai adus conducători şi jucători

După ce s-a întărit la nivelul conducerii, cu foştii fotbalişti Cristian Munteanu şi Ovidiu Burcă, Oţelul a făcut şi schimbări în lot, fiind aduşi Emil Jula de la „U” Cluj, Iulian Popa de la FC Braşov, Grădinaru de la Steaua şi portughezii Tavares şi Brigido. Tehnicianul Michael Weiss a declarat că niciunul nu va începe meciul de astăzi, neamţul mizând pe echipa care a învins Rapidul. Weiss a fost demis în urmă cu câteva săptămâni, dar imediat a fost şi întors din drum, iar şocul artificial a priit echipei, care a obţinut prima victorie, contra Rapidului. Ca şi Universitatea, Oţelul a susţinut două meciuri de verificare în pauza competiţională, 1-2 cu Chiajna (gol Adăscăliţei) şi 3-1 cu Metalosport Galaţi, marctori fiind doi dintre noii-veniţi, Jula şi Popa, dar şi Tudorie.

 

Universitatea Craiova – Oţelul Galaţi

Stadion: „Ion Oblemenco”, ora 18.30

Craiova: Bălgrădean – Dănănae, Kay, Izvoranu, Vătăjelu – Madson, Brandan – Băluţă, Ferfelea, Nuno Rocha – Curelea. Antrenori: Sorin Cârţu şi Emil Săndoi. Rezerve: Brac – Acka, Velcovici, Ivan, Pleşan, Bancu, Herghelegiu.

Oţelul: Hotoboc – Marus, Cucu, Sipovic, Murgoci – Milea, Cojoc, Avdic, Zaharia – Tudorie, Cr. Cristea. Antrenor: Michael Weiss. Rezerve: Plopeanu – Mişelăricu, Jula, Tavares, Brigido, I. Popa, Grădinaru.