Mesajul primarului Craiovei, Olguţa Vasilescu, la începutul anului școlar

0
303

“Dragi profesori,

Dragi părinți,

Dragi elevi și preșcolari

Anul acesta, toate cele 62 de școli și gradinițe cu personalitate juridică au obținut autorizație de funcționare, mai puțin trei structuri: gradinițele“Curcubeulcopilăriei”, “Așchiuță” șicea din Cernele, care suntîn curs de obținere a autorizației, dupăce s-a făcutracordarea la rețeaua de apă a orașuluiși s-au începutreparațiile. Din păcate, durata de timpaorganizăriilicitațieipentrureabilitareaunităților de învățământ s-a prelungitpână la începutulluniiseptembrieși, din cauzeobiective, lucrărilevor continua până lasfârșitulanului 2013, dar se vorexecutaîn week-end,pentru a nuperturbaprocesul educational.

Vestea bună este că există finanțare pentru reparații, iar pentru reabilitare termică, orașul nostru a fost selectat într-un program al Băncii Europene de Reconstrucție și Dezvoltare, care prevede că unitățile de învățământ vor beneficia de resurse ce urmează să fie recuperate din scăderea facturilor la utilități.

Folosesc acest prilej pentru a transmite elevilor că este necesar să învețe bine, pentru a ajunge în viață acolo unde își doresc ei și părinții lor și să asigur cadrele didactice de imensul repectpe care li-l port și de toată disponibilitatea mea pentru colaborare. În același timp, vreau să transmit și părinților toate gândurile mele bune și să fie mândri de copiii lor, așa cum, la rândul meu și eu sunt mândră de copilul meu care, anul acesta, pășește pentru prima oară într-o grădiniță.

Un an școlar plin de succese și împliniri să avem toți cei implicați!”, se arată într-un comunicat emis de Primăria Craiova.