Comuna Cârcea, de ziua ei sau bucuria de a fi împreună

0
478

Locuitori ai unei comune aflate „pe val”, situată la doi paşi de Craiova, cu o puternică dezvoltare a infrastructurii, cârcenii au, cel puţin o dată în an, un motiv în plus de mândrie: bucuria de a fi împreună. De ziua localităţii, sărbătorită odată cu Adormirea Maicii Domnului, fiii satului nu uită de rădăcinile pe care le au şi se adună de prin toate colţurile ţării şi ale Europei pentru a fi alături de cei dragi. Aşa se întâmplă şi anul acesta, când mii de oameni au participat la un adevărat maraton de voie-bună şi distracţie, care a început dimineaţa devreme şi se va încheiaa târziu în noapte cu un spectaculos foc de artificii.     

Câteva mii de persoane  participă în seara aceasta, la manifestările organizate de Primăria Cârcea cu ocazia zilelor comunei. „ Astăzi e o zi foarte importantă. Este ziua comunei noastre. De câţiva ani  localitatea Cârcea înfloreşte şi se dezvoltă. Şi nu o spun eu, pentru că aş fi subiectiv, ci o spun toţi cei care trăiesc în această localitate sau o tranzitează. Arăta efectiv ca un adevărat oraș, pentru că ceea ce se întâmplă aici nu găsim în multe comune din Dolj. Îmi face plăcere să ne întâlnim din nou la ceas de sărbătoare și să le  urez locuitorilor  «La mulți ani»”,  a spus Valerică Pupăză, edilul comunei Cârcea. La evenimentul organizat de Primăria Cârcea au mai fost prezenți parlamentari de Dolj, precum şi conducerea Consiliului Judeţean Dolj.

Cum ziua comunei Cârcea coincide cu sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului, localnicii nu au uitat,  să treacă şi pe la biserică, mai ales că unul din lăcaşurile de cult din localitate poartă acest hram. Câteva zeci de persoane au asistat la slujba oficiată de un sobor de preoţi şi s-au rugat pentru binele cunoscuţilor, dar şi pentru prosperitatea localităţii în care îşi duc traiul de zi cu zi.