După puncte pe Bega

0
129

Învinsă în runda intermediară de Viitorul lui Hagi, la capătul celei mai modeste prestaţii a acestui început de sezon, nu că în rest ar fi rupt gura târgului, Universitatea caută, astăzi, să recupereze punctele pierdute pe terenul nou-promovatei ACS Poli Timişoara. Nu încape discuţie, victoria este esenţială pentru alb-albaştrii, dacă vor să mai tânjească cu şanse cât de cât reale la accederea în play-off. Plus că ar putea reprezenta şi o injecţie morală în perspectiva derby-ului cu Steaua, programat etapa viitoare, pe “Extensiv”.

Deplasarea de pe Bega este a treia pentru Ştiinţa în acest campionat, după înfrângerea cu Dinamo (0-1) şi egalul fără goluri cu ASA. Aceeaşi echipă în faţa căreia şi Poli reuşea să obţină, miercuri, primul său punct stagional “afară”, de asemenea la capătul unei remize albe. Altfel, bănăţenii au pe “Dan Păltinişanu” un bilanţ de o victorie şi două înfrângeri: 0-1 cu Pandurii, 1-0 cu Botoşani şi 1-3 cu Astra.

“Vom recupera punctele la Timişoara. Vom face tot posibilul. Ne dorim să ştergem impresia pe care am lăsat-o cu Viitorul, iar la următorul meci acasă, cu Steaua, jucătorii să iasă de pe teren în aplauze”, declara tehnicianul Emil Săndoi, după meciul negru contra dobrogenilor.

Lipseşte şi Băluţă

Ca şi cum n-ar fi fost suficiente absenţele lui Popov, Kay, Curelea şi Madson, cu excepţia celui din urmă, care n-a revenit la greutatea optimă după o accidentare mai veche, toţi ceilalţi având probleme medicale, Universitatea nu va putea conta la Timişoara nici pe unul dintre cei mai în formă oameni ai săi, Alexandru Băluţă. Cel care prin golul său cu Chiajna a deschis drumul spre unicul succes de până acum, este suspendat, după ce a încasat al patrulea cartonaş galben contra Viitorului.

Trecând în tabăra alb-violetă, Poli mizează în principiu pe tot ce are mai bun. Mai mult, la Timişoara a ajuns în această săptămână şi fostul botoşănean Marius Croitoru. Rămâne de văzut însă dacă va fi trimis în teren.

Alexa: “Craiova nu trece printr-un moment bun, trebuie să profităm”

Într-o conferinţă de presă susţinută ieri, antrenorul lui Poli, Dan Alexa, a prefaţat partida astfel: ”Universitatea Craiova are în mare parte acelaşi lot ca anul trecut, când a terminat în apropierea podiumului. Nu trece printr-un moment bun, trebuie să profităm de acest lucru. Craiovenii au jucători cu experienţă, uitaţi-vă la Rocha sau Bawab, şi un cuplu bun de antrenori, Cârţu şi Săndoi, doi tehnicieni pe care îi apreciez. Dar noi trebuie să câştigăm, să avem atitudine şi determinare! Trebuie să păstrăm determinarea din meciul de la Târgu Mureş, în care am reuşit să obţinem un punct foarte important.

Alexa a vorbit şi despre Sorin Cârţu fostul său “coach” de la Politehnica Timişoara, cu care a lucrat în 2006: “Sorin Cârţu este o persoană pe care o respect şi apreciez foarte mult. Când am venit la Timişoara, în primele zile vă aduceţi aminte cum am fost aşteptat. Atunci Sorin Cârţu a vorbit cu suporterii şi m-a susţinut, aceste lucruri nu se uită (n.r. Alexa venea de la rivala Dinamo). Am un respect deosebit pentru omul şi antrenorul Sorin Cârţu”, a încheiat Alexa, care în 2002 a îmbrăcat şi tricoul Craiovei, în 15 partide.

ACS Poli – “U” Craiova

Stadion: Dan Păltinişanu, astăzi, ora 18:30, Digi Sport 1, Dolce Sport, Look Plus

Poli: Kirchstein – Iordache, Scutaru, Melinte, D. Popescu – Hernandez, Artean, Llorente, Zicu – Elek, Rufino. Antrenor Dan Alexa.

Universitatea: Bălgrădean – Dumitraş, Acka, Izvoranu, Vătăjelu – Herghelegiu, Ferfelea, Mateiu, Ivan – Nuno Rocha, Bawab. Antrenori: Sorin Cârţu şi Emil Săndoi.