Se dă startul admiterii în învăţământul liceal de stat

0
362

Mâine, începe prima etapă de repartizare computerizată şi admiterea în învăţământul liceal de stat, pentru anul şcolar 2021/2022. Astfel, elevii, absolvenţi ai clasei a VIII-a din învăţământul gimnazial , care au susţinut Evalurea naţională, se pregătesc pentru a face opţiunile în vederea admiterii în clasa a IX-a. 

Pentru clasa a IX-a, în Dolj, la învățământul liceal de zi sunt 142 de clase, cu 3.976 de locuri, conform planului de şcolarizare. Pe aceste locuri, candidează elevii care au susţinut evaluarea naţională, fiind 3.327 de elevi care au susţinut acest examen.

Opţiunile se depun în perioada 16-22 iulie

Pentru prima etapă de repartizare computerizată și admitere în învățământul liceal de stat pentru candidații din seria curentă, precum și pentru cei din seriile anterioare, care nu împlinesc 18 ani până la data începerii cursurilor anului școlar 2021-2022, opţiunile se fac în perioada 16 – 22 iulie. Completarea opțiunilor în fișele de înscriere se fac de către absolvenții clasei a VIII-a și de către părinții acestora, asistați de diriginții claselor a VIII-a, la unitatea de învățământ sau prin formular transmis electronic. Orice opțiune greșită poate conduce la o repartizare nedorită. Conform calendarului, pe 24 iulie are loc repartizarea computerizată în învățământul liceal de stat a absolvenților clasei a VIII-a, care nu împlinesc 18 ani până la data începerii cursurilor anului școlar 2021 – 2022.