Grădiniţă estivală, la Şcoala Gimnazială „Alexandru Macedonski”, de la „Salvaţi copiii!”

0
186

Pentru învăţământul preşcolar, sunt prevăzute mai multe unităţi de acest fel, care asigură permanenţa pe perioada de vară. Inspectoratul Şcolar Judeţean Dolj a făcut cunoscută lista cu instituţiile care vor asigura pregătirea elevilor în iulie – august. Dar, pentru copiii defavorizaţi sunt, la nivel naţional, mai multe grădiniţe care îi vor primi pe micuţi, pe perioada estivală, cea care manageriază proiectul fiind Organizaţia „Salvaţi copiii!”. În Craiova avem o unitate de acest fel.

 scoalaPeste 600 de copii din comunităţi defavorizate din Bucureşti şi din alte 20 de judeţe din România, cu acces vulnerabil la educaţie, vor beneficia de educaţie preşcolară, în cadrul celor 30 de grădiniţe estivale deschise, în perioada 10 iulie – 2 septembrie, de către „Salvaţi copiii!”. În programul respectiv vor primi suport 600 de copii cu vârsta 4 – 6/7 ani, care nu au mai fost înscrişi în sistemul educaţional sau care au avut o frecvenţă sporadică în anul 2016/2017.

„Cu cât mai devreme un copil este integrat în sistemul de educaţie, alături de cei de vârsta lui, cu atât integrarea socială şi performanţele vor fi mai uşor de obţinut. Un copil vulnerabilizat, din cauze care privesc statutul socio-economic, are îngrădit accesul la educaţia de calitate, iar acest fapt se converteşte în sărăcia educaţională, care tinde să se perpetueze de la o generaţie la alta”, a precizat  Gabriela Alexandrescu, director executiv al „Salvaţi Copiii!” România.

Dar, la Craiova, cel mai bine ştie coordonatorul local, Oana Camelia Mic: «Proiectul se află la cea de-a III-a ediţie, în Craiova, până în prezent beneficiind 40 de copii. Grădiniţele din 2015 şi 2016 au demonstrat impactul puternic pe care îl au aceste programe în rândul beneficiarilor, integrarea socială, dezvoltarea abilităţilor, care sunt necesare pentru a se integra în comunitate. În această vară, la „Grădiniţa estivală” vom avea 20 de micuţi, cu vârsta între 4 şi 7 ani, la unitatea care face parte din Şcoala Gimnazială „Alexandru Macedonski” din Craiova. În anii 2015-2016 s-au desfăşurat astfel de programe la Liceul Tehnologic de Transporturi Auto din Craiova».