Atelierele de handmade şi origami, la Biblioteca „Aman”

0
510

biblioteca (1)Au trecut doar două săptămâni din totalul de nouă prevăzute pentru programul “Biblioteca din Vacanţă”. Nu mai puţin de 212 elevi s-au înscris la cursurile şi atelierele incluse în programul interactiv desfăşurat de Biblioteca Judeţeană “Alexandru şi Aristia Aman” în 2017 pentru ediţia cu numărul nouă.

          Între activităţile desfăşurate până în prezent,  atelierele de handmade şi origami au atras un număr mare de elevi dornici să pătrundă tehnicile  de decupare şi lipire, precum şi arta plierii şi împăturirii hârtiei colorate în modele de creaturi vii, obiecte neînsufleţite sau forme decorative abstracte. Preocuparea copiilor este cu atât mai constructivă cu cât materialele utilizate la realizarea tuturor modelelor nu au, aparent, nici o întrebuinţare practică. Alături de hârtia şi cartoanele bogat colorate, plasticul şi zăpada artificială sunt două dintre materialele care capătă forme dintre cele mai nostime la finalul fiecărei noi întâlniri. Indiferent dacă obiectele care vor fi realizate până la finalul lunii august vor avea o utilitate practică sau, după caz, una pur estetică, reuşitele de-o vară ale copiilor vor fi păstrate şi expuse în cadrul Ludotecii.

          Nu mai puţin de opt voluntari ai bibliotecii desfăşoară fiecare întâlnire desfăşurată în cadrul atelierelor de handmade şi origami. Practic, numărul mare de voluntari, o persoană deservind fiecare dintre cele opt măsuţe la care sunt aşezaţi câte patru copii, e de natură să asigure o mai bună concentrare pe efortul personal al fiecăruia şi o mai strânsă legătură la nivelul fiecărui mic grup.

          biblioteca (2)Pentru că îşi propun schimbarea în bine a societăţii, ideal în care investesc multă pasiune şi energie, voluntarii susţin că Biblioteca Aman a reprezentat mereu un sprijin pentru noi datorita personalului amabil si foarte bine calificat, dar si a ideilor inovative prin care se urmăreşte dezvoltarea personală a fiecărei persoane ce intra pe uşa acestei instituţii. Asigurându-le copiilor dezvoltarea unor abilităţi practice, voluntarii îi ajută pe cei mici să privească lumea altfel – prin joacă.

          Comunicarea, relaţiile de prietenie şi altruism sunt, în opinia voluntarilor, esenţiale în societatea de astăzi. Tocmai de aceea, prin stârnirea curiozităţii şi a spiritului creativ, ca şi prin încurajarea şi susţinerea activă a preocupărilor practice însuşite de cei mici, se încearcă transmiterea unui mod autonom, constructiv şi interactiv de petrecere a timpului liber.

          Între modelele pe care le vor confecţiona elevii până la finalul Bibliotecii din Vacanţă se regăsesc floricelele din zăpadă artificală, gărgăriţe, suporturi pentru lumânări, pâuni din hârtie şi oameni de zăpadă, dar şi cuiburi de pui, brăţări din fire de aţă şi brăţări din mărgele.

            “Atelierele de handmade şi origami, deşi statice prin activităţile desfăşurate, debordează de veselie şi bună dispoziţie. Voluntarii bibliotecii, tineri cu proiecte şi viziuni dintre cele mai lăudabile, le împrumută cursanţilor pasiunea pentru abilităţile tehnice şi practice şi îi ajută să se cunoască şi să întrebuinţeze diferite materiale pentru realizarea unor obiecte minunate. Continuăm cursurile şi atelierele Bibliotecii din Vacanţă până la finalul acestei veri atunci când, ca la fiecare sfârşit de ediţie, ne vom îmbogăţi cu toţii cu creaţiile copiilor”, a declarat Lucian Dindirică, managerul Bibliotecii Judeţene “Alexandru şi Aristia Aman”.

            Voluntarii implicaţi în desfăşurarea atelierelor de handmade şi origami sunt: Pălăştea Andreea, Mogoşan Ruxandra, Şerbana Teodora, Opran Robert, Poajgă Radu, Chiţan Dania, Tudor Larisa şi Georgescu Dana.

Birou Presă

Biblioteca Judeţeană “Alexandru şi Aristia Aman”