Mondialul adevărat: Spania – Portugalia 3-3!

0
282

După câteva meciuri lipsite de calitate, derby-ul fazei grupelor Mondialului din Rusia, Portugalia – Spania, a adus fotbalul pe care-l aşteptam. Un meci extrem de spectaculos, terminat 3-3, între echipele care au câştigat ultimele 3 Campionate Europene. Ronaldo a deschis scorul rapid, dintr-un penalty obţinut tot de el, după un fault al lui Nacho. Diego Costa a egalat după o acţiune personală, apoi Isco a nimerit transversala, dar tot Ronaldo a stabilit scorul pauzei, cu un şut la care de Gea a gafat grav. Repriza a doua a fost şi mai atractivă. Diego Costa a reuşit dubla, după un assist al lui Busquets. Spania a intrat în avantaj, cu un gol senzaţional al lui Nacho, care s-a “lăsat” pe o minge care a lovit ambele bare laterale înainte de a intra în poartă. Ronaldo a înscris pe final, dintr-o lovitură liberă executată magistral şi a închis un meci superb. Căpitanul lusitanilor a devenit al patrulea jucător care marchează la 4 campionate mondiale, alături de Pele, Seeler şi Klose.

Portuglia – Spania 3-3 (C. Ronaldo  4 – pen., 44, 88 / Diego Costa 24, 55, Nacho 58)

  • Portugalia: Rui Patricio – Soares, Pepe, Fonte, Guerreiro – W. Carvalho, Moutinho – B. Silva (Quaresma 69), Guedes (Andre Silva 80),   Bruno Fernandes (Joao Mario 68) – Ronaldo. Antrenor: Fernando Santos.
  • Spania: De Gea – Nacho, Pique, Ramos, Alba –   Busquets, Koke – D. Silva (Lucas Vazquez 86), Isco, Iniesta (Thiago Alcantara 70) – D. Costa (Iago Aspas 77). Antrenor: Fernando Hierro.