Dolj: Copaci doborâți și gospodării inundate după furtuna de aseară. Instabilitatea atmosferică se menține

0
316

Reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Dolj au anunțat că Doljul, care a ieșit de sub codul galben de furtuni în această dimineață, rămâne sub Atenționare meteorologică de instabilitate atmosferică accentuată, cantități de apă însemnate pentru intervalul până mâine, 16 iunie a.c., ora 21.00. Și aseară pompierii au fost nevoiți să intervină în Craiova, pentru degajarea unor copaci doborâți de furtună și pentru a scoate apa din gospodării inundate, dar și din pasajul de la Bariera Vâlcii, unde un autoturism a rămas blocat. Probleme au fost și în județ, și, din fericire, nu s-au înregistrat victime. Cadrele ISU Dolj, dar și autoritățile locale rămân, în continuare în alertă.

Astfel, potrivit reprezentanților ISU Dolj, este, în continuare, activată grupa operativă la sediul ISU „Oltenia” al judeţului Dolj; Au fost transmise măsuri de monitorizare către toate comitetele locale pentru situații de urgență, riverane pârâului Teslui (unde există posibilitatea depășirii cotelor de inundație) și după caz executarea misiunilor de protecție și intervenție; S-a instituit permanenţa la nivelul instituţiilor cu atribuţii, componente ale Sistemului Local de Management al Situaţiilor de Urgenţă, pentru gestionarea situaţiilor de urgenţă ce pot apărea în perioada vizată de avertizarea hidrologică; Se menţine o permanent legătura cu primarii și șefii S.V.S.U. şi cu celelalte instituţii cu atribuţii, în vederea asigurării viabilităţii căilor de transport şi limitării/înlăturării efectelor negative ca urmare a manifestării fenomenelor hidrologice.

 

În urma furtunii de aseară,  Detaşamentul 1 Pompieri Craiova a fost solicitat să intervină pentru extragerea unui autovehicul surprins de inundaţii în zona de subtraversare cale ferată din Craiova, str. Bariera Vâlcii.

– Detaşamentul 1 Pompieri Craiova a intervenit cu o autospecială şi o motopompă pentru evacuarea apei din locuinţa unei persoane, din mun. Craiova, Aleea I Primăverii, nr. 31.

– Detaşamentul 1 Pompieri Craiova a intervenit pentru degajarea unui copac căzut peste două autoturisme, în mun. Craiova, bulevardul Dacia. La intervenţie a participat şi un echipaj din cadrul R.A.A.D.P.F.L. Craiova.

– Detaşamentul 1 Pompieri Craiova a intervenit cu o autospecială şi o motopompă pentru evacuarea apei din zona de subtraversare cale ferată, din mun. Craiova, str. Bariera Vâlcii. La intervenţie a participat şi o echipă de la Compania de Apă “Oltenia”.

– Detaşamentul 1 Pompieri Craiova a intervenit pentru degajarea unui copac care prezenta risc de prăbuşire pe bl. A13, din mun. Craiova, str. General Dr. Ion Cernătescu. La intervenţie a participat şi un echipaj din cadrul R.A.A.D.P.F.L. Craiova.

– S.V.S.U. Filiaşi a intervenit pentru evacuarea apei din două gospodării din oraşul Filiaşi.

– S.V.S.U. Calafat a intervenit pentru evacuarea apei dintr-o gospodărie din mun. Calafat, sat Ciupercenii Vechi.

– R.A.A.D.P.F.L. Craiova a intervenit pentru degajarea unui copac căzut pe strada Independenţei din mun. Craiova.