Colegiul Naţional Militar „Tudor Vladimirescu” din Craiova şi-a premiat promoţia „Centenarul Marii Uniri”

0
1798

Ieri, la Colegiul Naţional Militar „Tudor Vladimirescu” din Craiova, acolo unde se cresc „pandurii,” a avut loc, într-un cadru festiv, încheierea anului şcolar şi, coroborat, premierea elevilor care, în decursul anului de învăţământ 2017/2018 . Dar, evenimentul important a fost cel al absolvirii cursurilor de către Promoţia 2018, cea de-a 84-a din istorie, prima după reînfiinţare, în 2016, ulterioară anului 1998, când s-a hotărât, decizie dincolo de logică, desfiinţarea Liceului Militar din Craiova, aşa cum se numea atunci. Acţiunea de ieri s-a bucurat de prezenţa unor înalte oficialităţi, locale şi judeţene, dar, în principal, al reprezentanţilor Ministerului Apărării Naţionale.

Platoul desemnat pentru desfăşurarea unor activităţi ceremoniale, din cadrul Colegiului Naţional Militar „Tudor Vladimirescu”, a fost, ieri, arhiplin: a fost vorba despre încheierea anului şcolar şi finalizarea cursurilor  primei promoţii, după reînfinţare, a actualului Colegiu Naţional Militar „Tudor Vladimirescu”, în istorie find a 84-a, după trei cicluri, fiecare cu importanţa sa. Manifestarea a debutat cu introducerea Drapelului de Luptă al Unităţii, cel care a oficiat fiind lt.col. Leonide Cune, locţiitor al comandantului. Raportul, prezentat domnului general maior  Valentin Becheru, comandant al Comandamentului Batalionului de Comunicaţii şi Informatică, a venit din partea lt.col.  Ovidiu Plopan, comandant al Colegiului Naţional Militar „Tudor Vladimirescu” din Craiova, cel care a şi prezentat, ulterior, activitatea şi planurile de viitor ale CNMTV: „Prezint, la început, mesajul şefului Statului Major al Apărării – general Nicolae Ciucă, prin care activitatea de astăzi, la fel ca la celelalte trei Colegii Naţionale Militare din ţară, este circumscrisă activităţilor Marii Uniri de la 1918. Este vorba de o perioadă în care, voi, cei care absolviţi astăzi, precum şi cei care vă vor urma, aţi căpătat cunoştiinţe noi , alături de voi fiind şi cadrele didactice şi părinţii. Cariera militară este una a provocărilor şi a constrângerilor. Suntem la Colegiul Naţional Militar „Tudor Vladimirescu” din Craiova şi trăim un moment deosebit, fiind la cea de-a 84- promoţie, prima de la reînfiinţare, adupă 20 de ani de la desfiinţarea Liceului Militar. Avem şi rezultate cu care să ne mândrim , media generală, în 2017 – 2018, fiind de 8,93, cu un procentaj de promovabilitate de 98,1% , iar, în aceste momente, va fi şi o înaintare în grad, a Ionelei Diaconescu, de la plt.maj. la plt.maj.adjt, ea fiind cea care va prelua „Cheia Colegiului”, de la Valentin Ionescu, absolvent în 2018. În momentele următoare, vor fi premiaţi şi cei care au obţinut performanţe la concursurile internaţionale , naţionale şi judeţene, numărul fiind de 136, opt dintre ele venind de la competiţii de nivel internaţional. Nu puteam ajunge la performanţe, fără sprijinul acordat de autorităţile locale şi judeţene”.

Elevi şi profesori premiaţi

Elevii de la CNMTV , alături de profesorii lor merită toate aprecierile, de aceea le şi facem public numele:  Irina Maria Palaghia – medalie de argint la Olimpiada de Ştiinţe a Uniunii Europene – prof. Genelia Petrescu; Robert Stanciu – premiul al doilea la etapa naţională a Olimpiadei de Religie – prof. Florin Ionescu; Eduard Firănescu , Ioana Cezara Vlad, medaliaţi la Campionatul Mondial de Karate – prof. Giani Mitroi şi Cornelia Cune – prenâmii acordate de Asociaţia de Caritate din Armata României „Camarazii”; Premiul „Amilcar Săndulescu”, acordat elevului care a obţinut cea mai mare medie în anul şcolar încheiat: Irina Maria Palaghia şi Mihai Andrei Pascu; Premiul „General de Divizie” Florin Ţenescu (şef de promoţie în 1902 la Liceul Militar), acordat celui care, după susţinerea Bacalaureatului, va obţine cea mai mare notă; Premiul „General de Divizie – Ştefan Burileanu” – acordat celor mai buni tineri, pe an de studiu: Sergiu Amzuloiu (cls.  a IX- diriginte prof. Gabriela Truţă), Irina Maria Palaghia şi Mihai Andrei Pascu (cls. a X-a, diriginte prof. Cristina Pretorian); Albertina Crina Bejan (cls. a XI-a, diriginte prof. Camelia Tobă), Vaghy Anett (cls. a XII-a, diriginte prof. Nori Cadea).