Echipa feminină a Universităţii Craiova a promovat în Liga a II-a

0
268

Echipa feminină a Universităţii Craiova a reușit promovarea în liga secundă, cu trei etape înainte de finalul actualei stagiuni a celui de-al treilea eșalon. Fetele au avut un parcurs excelent până acum, fiind neînvinse în Seria a 2-a, din care mai fac parte formațiile ACS Petrolul 52 Ploiești, ACS Student Sport Alba Iulia, fcu și AFC Prahova Ploiești.

La finalul sezonului regular, Universitatea Craiova avea următorul bilanț: 7 victorii, un egal, golaveraj 53-5 și un avans de șapte puncte față de principalala urmăritoare, Petrolul Ploiești. Avansul a rămas constant și după cele șapte etape ale Turului Suplimentar. Cu trei etape înainte de final, Universitatea Craiova e promovată matematic, atât oltencele, cât și fetele de la Petrolul având de disputat două partide.
Artizanii succesului echipei Universitatea Craiova sunt soții Aurora Ungureanu-Dobre și Marian Dobre, notează FRF. În timp ce Marian este cel care se ocupă în principal de echipa U15, Aurora a avut „pe mână” echipa de senioare.
„Din acest motiv, al faptului că avem o echipă foarte tânără, suntem nevoiți să ne întărim pentru sezonul următor, dacă vrem să promovăm pe prima scenă a fotbalului românesc”.
Tradiția fotbalului feminin la Craiova se pierde în negura timpului. Bănia a dat una dintre primele campioane ale României după 1990. CFR Craiova cucerea în 1992 titlul de campioană și era o forță în acei ani. Activitatea la Universitatea Craiova a început în 2020. „Eram în februarie 2020 atunci când am făcut primele selecții, am pus bazele echipei de azi. Din păcate a venit pandemia și ne-a tăiat puțin aripile. Am ținut legătura cu fetele online, ne-am continuat așadar activitatea, dar a fost foarte greu”, a ținut să precizeze Aurora Ungureanu-Dobre.
Universitatea Craiova a fost foarte aproape de promovarea în liga secundă și în sezonul trecut, când au pierdut „la mustață” promovarea în favoarea echipei secunde a clubului Politehnica Timițoara 2. „Am tras tare tot sezonul trecut, tocmai de aceea, la final, am fost foarte supărați cu toții. Am dorit ca istoria să nu se mai repete și, iată, acum suntem deja cu locul 1 asigurat, deși mai avem trei etape. Mai avem însă de jucat, atât noi, cât și Petrolul Ploiești, câte două meciuri. Matematic am reușit promovarea, dar vrem să rămânem neînvinse. Am muncit mult, am crezut, am avut o concurență serioasă, mai ales din partea fetelor de la Petrolul Ploiești”, a spus Aurora Ungureanu-Dobre pentru frf.ro.
La Craiova sunt legitimate în acest moment aproximativ 70 de fete, la toate categoriile de vârstă. „Fetele sunt din Craiova, dar și din județul Dolj. Mai avem din județele Vâlcea, Mehedinți. Cele din afara orașului beneficiază de cazare, masă, au toate condițiile. Avem echipe la U13, U15 Elită și Liga 2 Feminin acum, pentru că am promovat”, spune Aurora.
Activitatea echipei de fete se desafășoară pe arenele „Extensiv” și „Aripile”, ultima fiind parte a Centrului Turistic pentru Agrement și Sport din Craiova. „O spun încă o dată, avem toate condițiile pentru a face performanță”, a mai spus Aurora.
Coordonator al grupelor de copii, fete și băieți, din cardul clubului Universitatea Craiova este Lorena Balaci, fiica fostului mare jucător Ilie Balaci. „E o persoană extraordinară. Prezența sa este un plus pentru noi toți. Doamna Lorena Balaci e mereu alături de noi cu sufletul”.