“U” Craiova – CFR Cluj, fără spectatori

0
748

Derby-ul Universitatea Craiova – CFR Cluj, programat azi, de la ora 21.30, pe arena “Ion Oblemenco”, se va disputa fără spectatori. Clubul din Bănie a făcut anunţul în această dimineaţă: “Am sperat până în ultimul moment că în această seară ne vom putea revedea pe stadion. Din păcate, cu toate demersurile întreprinse de clubul Universitatea Craiova, acest lucru nu va fi posibil din motive independente de voința noastră. Prima partidă care se va disputa cu spectatori va fi finala Cupei României. Sâmbăta viitoare, împreună facem un stadion alb-albastru și luptăm pentru cea de a 8-a Cupă a României”.

Avancronica LPF:

“Craiovenii vin după trei înfrângeri la rând în campionat, rezultate care i-au îndepărtat pe olteni de primele două poziţii. Mai mult, sunt în pericol de a pierde şi ultima treaptă a podiumului, asta după ce Sepsi OSK s-a apropiat în clasament la doar un punct.

19 martie 2021, FCSB-CFR 3-0 a fost singura înfrângere suferită de clujeni în precedentele șapte deplasări din campionat, interval în care au mai înregistrat patru victorii şi două rezultate de egalitate.

Se întâlnesc formaţiile cu cele mai bune apărări din acest sezon, CFR Cluj – 19 goluri primite, Universitatea Craiova – 22 de goluri încasate.

Cinci dintre cele nouă goluri marcate de clujeni în play-off au avut la bază o fază fixă.

23 dintre cele 40 de goluri înscrise de Universitatea Craiova pe durata întregului sezon au fost izbutite în prima repriză.

Cele două echipe s-au mai întâlnit de 25 de ori în principala competiţie internă, de opt ori s-au impus oltenii, de nouă ori au câştigat ardelenii, iar alte opt partide s-au terminat la egalitate.

Primul meci a avut loc pe 7 decembrie 2014, CFR Cluj – Universitatea Craiova 0-0. Ardelenii erau antrenaţi la vremea respectivă de Francisc Dican, în timp ce pe banca oaspeţilor se afla cuplul Emil Săndoi – Sorin Cârţu.

Întâiul succes din contul Craiovei a venit în ultima rundă a ediţiei 2014/2015, pe 30 mai, 3-0 pe “Extensiv”, marcatori Bawab – dublă şi Alex. Băluţă. Victoria i-a urcat pe alb-albaştri un loc în clasamentul final, până pe locul 5. CFR avea să termine sezonul pe poziția a treia.

Prima victorie bifată de clujeni: 27 februarie 2016, Universitatea Craiova – CFR Cluj 0-1.

Cea mai mare diferenţă de scor: 26 mai 2016, CFR Cluj- Universitatea Craiova 4-0 (Camora, Jakolis dublă, Petrucci), rezultat decisiv pentru vizitatori în ratarea calificării în cupele europene.

Un meci special a fost cel din 3 august 2020, Universitatea Craiova – CFR Cluj 1-3 (Nistor / Vinicius, Boli, Deac), joc la finalul căruia ardelenii au cucerit al șaselea titlu din istoria clubului.

Ambele partide din sezonul regular 2020/2021 s-au terminat fără gol marcat.

Cea mai recentă întâlnire directă: 24 aprilie 2021, CFR Cluj – Universitatea Craiova 1-2.”