Inspectorul-șef al ISU Dolj – acum pensionar

0
717

Col. dr. Florea Constantin, inspector șef  al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Oltenia” al judeţului Dolj, și-a încheiat, astăzi, cariera militară și va fi, de mâine, pensionar. De la absolvirea Şcolii de Ofiţeri, arma Pompieri, promoţia 1989, până în 2001, ofiţerul şi-a desfăşurat activitatea la ISU “Semenic” Caraş-Severin. Din anul 2001 până în anul 2009, la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Oltenia” al judeţului Dolj a fost, pe rând, comandant secție de pompieri și comandant detașament de pompieri. Ulterior, pentru rezultatele foarte bune obţinute în activitate, a fost promovat în funcție, la Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă – Serviciul Control. Din 2010 până în 2012 – inspector șef în cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Drobeta” al judeţului Mehedinţi. În urmă cu opt ani s-a întors la Craiova, fiind inspector șef al ISU “Oltenia”.

În scopul organizării eficiente a intervenției operative în zona de competenţă a inspectoratului, col.dr. Florea Constantin s-a implicat activ în constituirea şi darea în folosinţă a punctului de lucru Filiaşi, realizându-se astfel acoperirea eficace, din punctul de vedere al intervenţiei, în zona de nord a judeţului. Totodată, ofițerul a promovat demersurile de redistribuire a forţelor şi mijloacelor de intervenţie prin constituirea a trei noi puncte de lucru, în Sopot, Bratovoiești și Pleniţa. În mandatul său, inspectoratul, ca partener al Consiliului Judeţean Dolj în atragerea de fonduri europene prin programele transfrontaliere, a demarat o serie de proiecte privind construirea, amenajarea şi modernizarea sediilor inspectoratului şi dotarea acestuia cu tehnică şi mijloace de intervenţie moderne, activităţi de implementare a unor noi sisteme de gestionare eficientă şi calitativă a intervenţiei, pe tipuri de risc, cât şi pe linia înştiinţării şi avertizării populaţiei la producerea unor situaţii de urgenţă în zona administrativ teritorială a comunităţilor.

Pentru rezultatele obţinute în activitate, col. dr. Florea Constantin a fost recompensat cu conferirea distincţiei de serviciu şi a plachetei onorifice.