Ford România : 22.000 de viziere au fost donate la 40 de instituții publice locale

0
211

Ford România anunță că ieri, peste 22.000 de viziere fabricate la uzina din Craiova în timpul stării de urgență, au fost donate la 40 de instituții publice locale. Vizierele produse la Ford au fost autorizate conform prevederilor legale care s-au aplicat în perioada stării de urgență.

Ford Craiova a început să producă viziere în perioada stării de urgență, iar conducerea companiei a decis să le utilizeze nu numai pentru uz intern, ci și să doneze cât mai multe dealerilor din rețeaua națională și nu în ultimul rând instituțiilor publice locale. Peste 60 de angajați din cadrul uzinei s-au implicat în pregătirea și punerea în funcțiune a liniilor destinate producției de viziere. Astfel, compania ajută la reducerea cererii în lanțurile de aprovizionare pentru echipamente de protecție personală.

Cu sprijinul Primăriei Craiova și al Consiliului Județean Dolj, au fost identificate 40 de instituții publice din Craiova și din județ care au nevoie de acest echipament, iar 20 de voluntari ai companiei Ford România au distribuit ieri, în ultima zi a stării de urgență, peste 22.000 de viziere.

Josephine Payne, managerul Fabricii de Motoare Ford Craiova, care a condus acest proiect încă de la început, a declarat: „Acest proiect întruchipează spiritul Ford și modul în care nu numai că ne derulăm afacerea în comunitate, dar suntem și parte a comunității, putând astfel să oferim sprijin în această perioadă fără precedent. Sunt foarte mândră de întreaga echipă Ford Craiova și, de asemenea, de munca lor deosebită depusă în această perioadă plină de provocări”.

Până în acest moment, la fabrica Ford de la Craiova au fost produse aproximativ 30.000 de viziere.

Ford Craiova a reluat producția de vehicule și de motoare în data de 4 mai, în mod etapizat, cu aproximativ jumătate din angajații companiei, care lucrează într-un singur schimb, asigurând în același timp standardele globale ale Ford privind distanțarea socială și implementarea protocoalelor de sănătate și siguranță la locul de muncă. Ford Craiova continuă să crească treptat volumele sale de producție în următoarele câteva luni, înainte de reluarea completă a acesteia.