Comisia Europeană va lumina, cu o seară înainte, sediul său din clădirea Berlaymont în culorile curcubeului

0
202

17 mai, Ziua Internațională împotriva Homofobiei, Transfobiei și Bifobiei, este un moment în care trebuie să se acorde atenție discriminării, fricii și violenței cu care se confruntă fără încetare comunitatea persoanelor lesbiene, gay, bisexuale, transgen și intersexuale (LGBTI) din întreaga lume. Ca în fiecare an, Comisia Europeană va lumina, cu o seară înainte, sediul său din clădirea Berlaymont în culorile curcubeului, în sprijinul comunității LGTBI.

Înaintea Zilei Internaționale, vicepreședinta pentru valori și transparență, Věra Jourová, a declarat: „Nimănui nu ar trebui să îi fie frică să meargă pe stradă ținându-se de mână cu persoana iubită. Europa vă va apăra întotdeauna drepturile și libertățile fundamentale. Suntem o Uniune în care toți suntem egali.” 

Helena Dalli, comisarul pentru egalitate, a declarat: „Criza provocată de coronavirus are un impact și mai puternic asupra comunității LGBTI, deoarece o parte dintre membrii acesteia au nevoie de protecție împotriva violenței domestice din partea părinților sau a colocatarilor homofobi, sau se află în situații economice și profesionale dificile care se deteriorează și mai mult din cauza impactului economic al crizei. Vreau să trăim într-o Uniune Europeană în care nimeni nu suferă din cauza a ceea ce este, ci mai degrabă toți sunt celebrați pentru ceea ce sunt.”