Avioane Craiova va colabora cu Elbit Systems și Romaero în producția de drone

0
251

O veste bună pentru Avioane SA Craiova. Elbit Systems împreună cu fabrica de avioane din Bănie și Romaero, au semnat un Memorandum de Înțelegere (MOU) pentru cooperare în domeniul Sistemelor de Avioane fără pilot (UAS) în vederea programelor preconizate ale Ministerului Apărării Naționale din România. Potrivit site-ului defenseromania.ro, cele trei companii vor coopera pentru transferul tehnologic în vederea fabricării în țară de UAS ale Elbit Systems: de la platforme tactice UAS precum Skylark I-LEX și Hermes 450 și până la diferitele configurații ale Hermes 900. Memorandumul de Înțelegere prevede ca firmele românești să fie responsabile de asamblare, integrare, instruire, mentenanță și reparații precum și de managementul de program. “Elbit Systems cooperează cu succes cu industria de apărare românească și participă la programe de anvergură în domeniul forțelor aeriene, terestre, navale și altele. Elbit Systems a înființat patru unități de producție în România: Elmet Măgurele (producție și dezvoltare pentru sisteme terestre), Simultec (simulatoare și sisteme de antrenament), A/E Electronics (subansamble electronice) și Elmet (prelucrare avansată de piese) în Bacău. Deschise în România de peste 20 de ani și angajând sute de ingineri, aceste companii s-au dezvoltat făcând din Elbit Systems un exportator important în domeniul de securitate și apărare din România.”, mai precizează defenseromania.ro.

Elad Aharonson, Vice Președinte Executiv și Manager General al Elbit Systems ISTAR Division, a declarat: ,,Avem o colaborare îndelungată cu România în diverse proiecte și domenii de peste 27 de ani. Suntem mândri să cooperăm cu Avioane Craiova și Romaero pentru a facilita transferul tehnologiilor UAS în România și pentru a crea locuri de muncă. Scopul nostru este să putem oferi Armatei Române o solutie completă și avansată de UAS care se află în acest moment la cel mai înalt nivel international.”

https://www.defenseromania.ro/elbit-systems-avioane-craiova-i-romaero-vor-coopera-in-produc-ia-de-drone_603190.html?fbclid=IwAR1UUDUXM8VXPT82akiwQHTa8eb-iGoXJPQ9tlBY5GSSb_fuYY2jqIjbqv8