„Hai la școală!” – proiect pentru prevenirea abandonului școlar

0
319

Peste 1000 de elevi, părinți și cadre didactice, vor fi sprijiniți în cadrul proiectului „Hai la școală!” – un proiect pentru prevenirea abandonului școlar al copiilor din grupuri defavorizate.

Asociația Vasiliada și Inspectoratul Școlar Județean Dolj va organiza mierucuri, 16 mai 2018, conferința de lansare a proiectului „Hai la școală!”, proiect pentru prevenirea abandonului școlar al copiilor din grupuri defavorizate. Evenimentul va avea loc începând cu ora 10.00, în Aula Facultății de Teologie Ortodoxă, din strada Brestei, nr. 24, Craiova (vizavi de Facultatea de Agronomie).

Proiectul are în vedere prevenirea abandonului școlar și dezvoltarea abilităților de viață pentru elevii cu deficiențe auditive și cei din învățământul de masă aflați în situații de risc, folosind metode bazate pe educația creativă.

În perioada 2018-2021, peste 1000 de elevi, părinți și cadre didactice vor beneficia direct de activitățile acestui proiect.

La conferința de lansare a proiectului vor participa ÎPS Irineu, Mitropolitul Olteniei și președintele de onoare al Asociației Vasiliada, prof. Monica Leontina Sună – inspector școlar general al Inspectoratului Școlar Județean Dolj, autorități locale și județene.

Proiectul ”Hai la școală!”, proiect pentru prevenirea abandonului școlar al copiilor din grupuri defavorizate, este cofinanțat din Fondul Social European, prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020, Axa prioritară 6, Prioritatea de investiție 10i, Obiectivele specifice 6.2, 6.3, 6.4, 6.6.