Concurs naţional de traducere dedicat Zilei Latinităţii

0
222

La iniţiativa Departamentului de Limbi romanice şi clasice, Facultatea de Litere a Universităţii din Craiova organizează ediţia a II-a a Concursului naţional de traducere între limbile romanice (franceză, italiană, română, spaniolă) şi latină, dedicat Zilei Latinităţii, sărbătorită în data de 15 mai a fiecărui an. Competiția este susţinută financiar de Ministerul Educaţiei Naţionale şi este organizată în parteneriat cu trei instituții din București: Institutul Francez, Institutul Italian de Cultură şi Institutul Cervantes.

Concursul se desfășoară pe două secţiuni: traducerea unui text de critică literară din limba română în două din limbile franceză, italiană, spaniolă, la nivel B1-B2, pe baza opţiunilor manifestate de concurenţi, și traducerea unui text din limba latină în limba română şi în una din limbile franceză, italiană, spaniolă, la nivel B1-B2, pe baza opţiunilor manifestate de concurenţi. La ediţia din acest an participă studenţi de la Universitatea din Bucureşti, Universitatea „Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca, Universitatea de Vest din Timişoara, Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava şi Universitatea din Craiova.

Deschiderea oficială are loc astăzi, ora 9.00, în sala 336 a clădirii centrale a Universităţii craiovene. Vor participa prof. univ. dr. Nicu Panea – prorector al Universității din Craiova; conf. univ. dr. Anamaria Magdalena Preda – decanul Facultății de Litere, conf. univ. dr. Mihaela Popescu – prodecan al Facultății de Litere, conf. univ. dr. Daniela Dincă – directorul Departamentului de Limbi romanice şi clasice, prof. univ. dr. Elena Pîrvu – coordonatorul proiectului. Festivitatea de decernare a premiilor este anunțată pentru mâine, 16 mai, în sala 444, cu începere de la ora 9.00.