Dacia Mioveni a reluat lucru, după atacul cibernetic de vineri

0
75

vizita-uzinele-dacia-32Uzina Automobile Dacia din Mioveni lucrează, de luni, în program normal, după ce, la sfârşitul săptămânii, mii de muncitori au fost trimişi acasă din cauza virusului care a afectat sistemul informatic.

Potrivit unui comunicat de presă transmis luni Mediafax, de Direcţia Comunicare Grup Renault România, activitatea platformei industriale Dacia Mioveni a fost reluată.

„Luni, 15 mai, la ora 7:00, activitatea platformei industriale Dacia Mioveni a fost reluată în mod normal, urmare a mobilizării şi reactivităţii echipelor noastre. Toate sistemele informatice ale Grupului Renault România funcţionează normal şi sunt securizate. După ce, vineri, 12 mai, virusul informatic Ransomeware a afectat Groupe Renault, situaţia este acum sub control. Au fost întreprinse imediat o serie de măsuri proactive, cum ar fi suspendarea temporară a activităţii industriale pentru a stopa răspândirea virusului şi a proteja Grupul. Acest atac cibernetic a avut loc în diferite ţări, diferite sectoare de activitate şi companii”, a transmis luni dimineaţa printr-un comunicat de presă, Direcţia Comunicare Grup Renault România.