FC Sevilla a câştigat Europa League la loviturile de departajare

0
207

Formaţia FC Sevilla a câştigat Liga Europa pentru a treia oară în istorie, după ce s-a impus, miercuri, pe Juventus Stadium, în faţa echipei Benfica Lisabona, scor 4-2, în urma loviturilor de departajare. Înfiinţată la 14 octombrie 1905, FC Sevilla, echipă la care în prima parte a sezonului a evoluat şi atacantul român Raul Rusescu, care a marcat două goluri în preliminariile Ligii Europa şi unul în faza grupelor, a câştigat de două ori această competiţie, în sezoanele 2005/2006 şi 2006/2007. La loviturile de departajare pentru FC Sevilla au marcat Bacca, Mbia, Coke şi Gameiro, în timp ce pentru Benfica au înscris Lima şi Luisao. Cardozo şi Rodrigo au ratat.

Echipa Benfica Lisabona a fost învinsă pentru a opta oară într-o finală europeană, de la ultimul trofeu adjudecat trecând 52 de ani. Din cele nouă finale disputate până miercuri seară, Benfica le-a câştigat pe primele două, 1961 şi 1962 în Cupa Campionilor Europeni, dar le-a pierdut pe următoarele şapte, de cinci ori în CCE şi de două ori în Cupa UEFA/Liga Europa.

Portarul echipei FC Sevilla, Beto, care a fost şi la CFR Cluj acum două sezoane, a apărat două lovituri de la departajare. El  a declarat că dedică această victorie tatălui său, care a încetat din viaţă, dar pe care îl simte mereu aproape. “Dedic acest trofeu tatălui meu, care ar fi fost foarte mândru de mine. Eu ştiu că el este alături de mine în poartă, astăzi şi mereu. Astăzi am făcut istorie. Eram încrezător că vom reuşi să câştigăm. Totul s-a încheiat cum nu se putea mai bine. Este o mare mândrie să fiu jucător al acestei echipe”, a spus Beto.