Expoziție omagială retrospectivă Mihai Dan-Călinescu

0
68

La Galeriile de Artă ale Cerului Militar Craiova are loc astăzi, ora 19.00, vernisajul expoziției omagiale retrospective Mihai Dan-Călinescu. Aceasta cuprinde 40 de lucrări din toate temele și genurile abordate de renumitul artist fotograf.

Totodată, fotoclubul care îi poartă numele aniversează 15 ani de la înființare. Asociaţia Fotoclubul „Mihai Dan-Călinescu”, cu personalitate juridică, a luat fiinţă pe 23 aprilie 1999, pe lângă Cercul Militar din Craiova, ca membri fondatori fiind doar 12 împătimiți de fotografie. Încă de la înfiinţare a organizat un curs de Tehnică şi Artă Fotografică, pe care l-au absolvit până în prezent 650 de tineri (30 de promoţii), ce au constituit şi „pepiniera” viitorilor artişti fotografi din cadrul organizației. Fotoclubul are înscrişi, în prezent, peste 80 de membri, dintre care peste 50 au activitate expoziţională curentă.

În același context, la invitația Fotoclubului „Floarea de Colț”, sâmbătă, 17 mai, fotoclubul craiovean va prezenta o expoziție de portrete – acesta fiind unul dintre genurile preferate ale lui Mihai-Dan Călinescu – la Muzeul de Istorie din Râmnicu Vâlcea. Intitulată „Expresii”, expoziția va reuni 40 de lucrări realizate de 20 de autori.