„Autostrada de Drept” trece prin Craiova

0
2037

În perioada 8 – 13 aprilie, Facultatea de Drept a Universităţii din Craiova a susţinut evenimentul studenţesc „Autostrada de Drept”, organizat de Asociaţia Studenţilor în Drept (ASD – UC) , care se află la cea de-a XI-a ediţie. Participanţii au aflat informaţii despre istoria instituţiei de învăţământ superior amintită şi au primit răspunsuri la întrebările referitoare la viaţa de student oltean la „drept”.

Luni, 8 aprilie, la sediul Facultăţii de Drept a Universităţii din Craiova, a avut loc deschiderea oficială a evenimentului. „Este un proiect de schimb de experienţă studenţească, în cadrul căruia au sosit , la Craiova, studenţi din Bucureşti, Chişinău, Cluj şi Timişoara, cu scopul de a petrece o săptămână urmând cursurile Facultăţii noastre şi de a participa la un program realizat de voluntarii ASD – UC, cu activităţi menite a le prezenta punctele de atracţie ale oraşului ”, a precizat lect.univ.dr.  Robert Bischin, de la Facultatea de Drept a Universităţii din Craiova.

Un proiect pentru speranţă

Au fost prezenţi 13 studenţi oaspeţi, care au participat  la mai multe acţiuni, în cadrul cărora au vizitat unele dintre punctele de atracţie ale oraşului – Muzeul Olteniei, Muzeul de Artă „Jean Mihail” din Craiova, Baroul Dolj –  la care s-au pliat şi activităţi intercative, precum „jocuri”, „karaoke” şi petreceri studenţeşti – realizate de către Baroul Dolj. „Consider că proiectul „Autostrada de Drept” nu numai că participă la dezvoltarea unor relaţii interumane, dar ne ajută să dezvoltăm un grup omogen , pentru a împărtăşi idei, impresii , trăiri. Acest proiect are două sfere: una, academică, prin urmarea unor cursuri la Facultatea noastră; alta , socială, prin comunicare, astfel încât să învăţăm unii de la alţii. Veniţi din toate colţurile ţării, dar şi de peste Prut, participanţi au parte de sprijinul necondiţionat al voluntarilor. Fiecare ediţie are ceva special, pentru că vin oameni diferiţi, dar interesaţi despre ceea ce se întâmplă în lume ”, a precizat  Adina Niţă, preşedinte al ASD – UC, din partea organizatorilor. La rândul său, prof.univ.dr. Lucian Bernd Săuleanu, decanul Baroului Dolj, a menţionat: „Soluţia găsită de către studenţii Facultăţilor de Drept, pentru a-şi conecta interesul şi preocupările privind viitoarea profesie, se dezvoltă de la an la an. Proiectul „Autostrada Dreptului ” va continua, este din ce în ce mai frumos, dar stă la mâna politicienilor. Studenţi din Timişoara, Cluj, Bucureşti, Chişinău au fost la noi, în cadrul acestui proiect, construit cu seriozitate şi deschidere, unul care îi leagă pe tineri aşa cum şi drumurile ţării ar trebui să ne lege pe noi cu restul lumii”.