Graţie Programului Erasmus+, 14 elevi, însoţiţi de prof. Laura Duţescu (responsabil proiect), şi Ica Macicas Ana Floarea (membru al echipei de implementare), de la Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară, au efectuat, în perioada martie – aprilie 2017 un stagiu de formare profesională la Centro Superior de Hosteleria Mediteraneo Valencia (Spania). În cadrul proiectului – „Valorizarea stagiilor de formare internaţionale pe piaţa muncii într-o Europă în continuă schimbare” – în valoare de 37.442 de euro – au fost implicaţi elevi din clasa a XI-a – profil „turism şi servicii şi industrie alimentară”. În perioada noiembrie 2016 – aprilie 2017, în România s-au desfăşurat activităţi de pregătire, atât profesională, cât şi lingvistică şi culturală. Ca limbă de comunicare a fost aleasă engleza, elevii urmând cursuri de pregătire (în România), iar spaniola a făcut parte din program. Timpul petrecut în Spania a fost folosit în aşa fel încât elevii să pregătească diverse sortimente de mâncăruri şi băuturi, dar şi pentru aplicarea unor modalităţi de aplicare a măsurilor de igienă. Competenţele dobândite de fiecare elev participant la mobilitate au fost descrise în certificatul „Europass”, un adevărat paşaport profesional al beneficiarilor.
Acasă Actualitate La Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară din Craiova se trăieşte româneşte pe...