Şi totuşi, finalul putea aduce egalul

0
339

 Universitatea Craiova a pierdut la Târgu Mureş în urma unor greşeli individuale, dar şi de arbitraj

Ştiinţa şi-a încheiat seria care dura de aproape opt luni şi de 19 meciuri în Liga I. Hopul 20 a fost reprezentat de rivala ultimelor sezoane, ASA Tg. Mureş, a cărei ascensiune a depăşit-o pe cea a Craiovei, după ce ambele au pornit de la acelaşi nivel acum doi ani, în liga secundă. Dacă anul trecut ASA lupta pentru promovare cu Universitatea, acum este challenger-ul Stelei la titlu. A şasea dispută ASA – CSU  într-un an şi jumătate a avut o primă repriză egală. Craiovei i s-a permis să aibvă mai mult posesia, dar a pedalat în gol pe partea lui Băluţă, care a pierdut 5 mingi în zone periculoase şi n-avea să mai prindă partea a doua. Pe contraatac, gazdele au avut o şansă imensă prin Bumba, care l-a nimerit pe Bălgrădean. Alb-albaştrii au invocat un penalty neacordat la Madson şi un ofsaid dictat greşit la o lansare a lui Nuno Rocha. Echilibrul a fost rupt în prelungirile primei reprize, când Zicu a înţepat o minge de la 25 de metri, pentru care Bălgrădean n-a fost pregătit. La pauză, Cârţu şi Săndoi au mutat inexplicabil în condiţiile dezavantajului, cu Briceag mijlocaş stânga, deşi vivacele Târnăcop merita avansat, ori să fi apelat la varianta cu Nuno Rocha retras şi Herghelegiu forţat mult mai devreme. Şi chiar din postura de fundaş stânga, Târnăcop a pendulat la 30 de metri pentru un şut care ar fi ajuns în vinclu dacă Stăncioiu ar fi fost în aceeaşi formă ca Bălgrădean. În schimb, Ciobotariu a fost inspirat, înlocuind un marcator cu altul. N’Doye a majorat avantajul la chiar prima atingere, profitând de nemarcajul lui Frăsinescu şi o altă ezitare a lui Bălgrădean. Craiova a realizat târziu că nu mai avea ce pierde, dar chiar şi astfel putea rămâne imbatabilă. Herghelegiu a marcat în ultimul minut la o minge scoasă în centrul careului de Ivan, dar imediat Rocha n-a găsit aceeaşi soluţie la capătul unei pătrunderi devastatoare prin defensiva mureşeană, încheiată doar cu un semişut spre Stăncioiu. Craiova a jucat în prelungiri mai mult ca în cele 90 de minute. Înainte de ultimul fluier, Feussi a pus bocancul în figura lui Ivan, dar Haţegan s-a temut să fluiere măcar o „indirectă”. Cu un an şi jumătate în urmă, pe acelaşi stadion, la acelaşi meci, în acelaşi minut 95, gazdele primeau fără motiv un penalty, din care Bumba a egalat. Înainte de Paşti, când nu a jucat, Craiova a fost penalizată de adversar, iar când a jucat, a fost prejudiciată de arbitru. În plus, pentru meciul cu Dinamo i-a pierdut pe Madson şi Achim, suspendaţi.

Cârţu şi Săndoi consideră că remiza era echitabilă

La final, Sorin Cârţu a recunoscut superitatea gazdelor, dar l-a învinuit pe Haţegan pentru deciziile luate în timpul jocului. „Ne-a bătut o echipă mai bună, mai ales în primele 75 de minute.  În ultimele 15 minute am avut câteva situații de gol şi meritam un egal. A contat că am primit gol în ultimul minut al primei reprize. A fost o conjunctură nefavorabilă. Am avut două penalty-uri, atît la Madson cât şi la ultima fază. După meci i-am spus lui Haţegan că aşa a făcut şi la meciul cu Astra, când trebuia să ne acorde un penalty. Cred că putem spune că e ceva intenţionat. Clubul ar trebui să-i facă un referat”.

Emil Săndoi a afirmat: „Per-total a fost un joc frumos, cu faze de poartă şi goluri. La cum s-a jucat, ar fi fost echitabil un rezultat de egalitate. Din păcate, în prima repriză am căzut în capcana de a încerca să dominăm jocul şi ne-am trezit de mai multe ori în situaţii grele. Până la urmă trebuia să vină şi această înfrângere, contra uneia dintre cele mai bune echipe ale campionatului, deşi ar fi fost drept un egal. În prima repriză a fost un fault la Madson în suprafaţa de pedeapsă, un henţ clar al lui Feussi în careu, iar la ultima fază a jocului a fost iarăşi o fază la limită. Nu vreau să acuz pe nimeni, dar toate aceste acţiuni trebuie analizate. Ne pare rău că am pierdut, dar până la urmă şi Barca şi Real pierd”.

ASA Târgu Mureş –

Universitatea Craiova 2-1

A marcat: Zicu 45, N’Doye 67 / Herghelegiu 90.

Stadion: TransSil, spectatori: 7.000

ASA: Stăncioiu 7 – Feussi 6, Gonzalez 7, Bejan 6, Sepsi 7 – Gorobsov 6, Voiculeţ 7 – Zicu 8 (65 NDoye) 8, Goga 5 (85 Szekely), Bumba 6 (58 Hora) 6 – Manolov 6. Antrenor: Liviu Ciobotariu

Universitatea: Bălgrădean 4 – Achim 6, Frăsinescu 5, Acka 6, Târnăcop 7 – Băluţă 5 (46 Briceag) 5, Madson 6 (83 Herghelegiu) 7, Brandan 5, Mateiu 5 – Bawab 5 (72 Ivan) 6, Nuno Rocha 6. Antrenori: Sorin Cârţu, Emil Săndoi.

Arbitri: Ov. Haţegan – O. Şovre, S. Gheorghe.