Sferturile CL – Barcelona şi Porto bat cu 3-1 în prima manşă

0
99

FC Barcelona a câştigat cu 3-1 pe Parc de Princes în prima manşă a sferturilor Champions League, contra lui PSG. Lipsită de Ibrahomovic, Veratti, Thiago Motta şi Aurier, campioana Franţei l-a pierdut în start şi pe Thiago Silva, accidentat.

Messi a avut o bară, apoi i-a pasat lui Neymar pentru deschiderea scorului. După pauză, Suarez a reuşit o dublă, iar Van der Wiel a redus din handicap, ajutat de o deviere a lui Mathieu. Xavi l-a înlocuit pe Iniesta imediat după pauză şi a devenit jucătorul cu cele mai multe meciuri în cupele europene, cu 169 de prezenţe, depăşindu-l pe Paolo Maldini. Primul gol al lui Suarez a fost cel cu numărul 400 pentru Barca în CL.

Pe O Dragao, FC Porto avea 2-0 după 10 minute de joc, Quaresma realizând o dublă, dintr-un penalty comis de Neuer şi după o intercepţie la Dante. Thiago Alcantara a stabilit scorul primei reprize, în urma centrării lui Boateng, dar a fost 3-1 la final, fiindcă Jackson Martinez a speculat o lansare care l-a depăşit pe Boateng. Guardiola nu i-a avut pe teren pe Ribery, Robben, Schweinsteiger, Alaba şi Benatia.