O nouă serie de ateliere de creație la Teatrul „Colibri”

0
238

Teatrul pentru Copii și Tineret „Colibri” va organiza, în perioada 27 aprilie – 20 iunie, o nouă serie de ateliere de creație. Înscrieri se fac în intervalul 15- 24 aprilie, la sediul instituției din Calea Bucureşti 56, prin telefon, la numărul 0251.416.323 (între orele 9.00-15.00) sau prin e-mail, pe adresa colibricolibri2012@yahoo.ro. Pentru fiecare curs există un număr limitat de locuri, iar preţul unuia este de 100 lei. Atelierele se vor finaliza cu serbare-spectacol pe scena teatrului.

Lunea, de ora 17.00, maximum 15 copii cu vârste cuprinse între 4 și 7 ani sunt așteptați la atelierul „Dincolo de poveste” (coord.: Rodica Prisăcaru), în care vor descoperi tehnici de animaţie, vor desena personajul preferat şi îl vor anima ca în teatru. Marțea, de la aceeași oră, 17.00, va avea loc un atelier de introducere în arta teatrului de animaţie, folosind tehnici teatrale (dicţie, atitudine, improvizaţie, ritm, ureche muzicală, lucrul cu obiecte animate, mişcare scenică). Se intitulează „Micii creatori” (coord. Ionica Dobrescu) și este destinat unui număr de 10 participanți, cu vârsta între 4 și 6 ani. Tot marțea, dar de la ora 18.30, 10 tineri iubitori de cinema, cu vârsta minimă 10 ani, vor învăța ABC-ul documentarului, de la teorie la practică, la atelierul „Puppets occupy screen / Păpușile ocupă ecranul” (coord. Iulia Enculescu). Atelierul se va finaliza cu un film document despre Teatrul „Colibri”.

„Primul pas pe scenă” va fi făcut în fiecare zi de miercuri, de la ora 17.00, sub coordonarea actriței Alis Ianoş, de 10 copii din categoria de vârstă 5 – 8 ani. În cadrul atelierului, aceștia vor descoperi variate tehnici teatrale şi îşi vor pun în valoare abilităţile artistice. Joia este ziua întâlnirii cu Oana Stancu, la atelierul „Jocul de-a joaca”. De la ora 17.00 pot participa 10 copii cu vârste între 6 și 8 ani, iar de la ora 18.30 – alți 12, de 9-14 ani. Atelierul este unul de deprindere a artei mânuirii păpuşilor bi-ba-bo (păpuşi pe mână), de împrietenire cu acestea în adevărate scenete de teatru. Publicul va primi în dar de la copii un spectacol, la finalul atelierului. Cu sprijinul Bebeti – primul magazin de jucării din lemn pentru copii din Craiova –, vinerea, începând cu ora 17.00, va fi susținut atelierul „Magazinul de teatru” (coord. Laura Pumnea), pentru copii de la 3 ani. O aventură în care cei mici dau roluri de teatru jucăriilor dragi…

Sâmbăta va aduce alte două ateliere, ambele cu începere de la ora 17.00. Unul este „Gazetarul de teatru” (coord. Laura Pumnea), pentru maximum 10 participanți, cu vârsta minimă 10 ani. „Gazetarul de teatru este cu ochii pe tot ce mişcă în teatru. Vede spectacole şi scrie cronici, ia interviuri, realizează articole despre şi cu actori, regizori, scenografi, oamenii din spatele scenei. Totul pentru Gazeta de teatru!”, explică organizatorii. Celălalt, „Fabrica de povești” (coord. Adriana Teodorescu), pentru copiii de minimum 3 ani, este destinat dezvoltării abilităţilor practice şi imaginaţiei, stimulării fanteziei și. Prichindeii vor avea posibilitatea să realizeze colaje din diverse materiale, să dea formă şi culoare ideilor. Numărul maxim de participanţi este 15.