Universitatea a reuşit să câştige un meci după cinci luni şi jumătate – Victoria de joi, aproape de Paşti

0
60

Universitatea Craiova – FCM Târgu Mureş 2-1 (2-1)

Au marcat: Fl. Costea ’6, Subotici ’40 / Răduţă ’28.

Stadion: „Ion Oblemenco”, spectatori: 500.

Universitatea: Lung jr. – Dănănae, Gugu, Zoro, D. Lopez – Nicolae, Stoica, Prepeliţă, Firţulescu (’70 Gângioveanu) – Fl. Costea (’57 Stoianof), Subotici (’61 Bujor). Antrenor: Laurenţiu Reghecampf.

FCM Târgu Mureş: Balauru – Vagner (’74 D. Ruiz), Munteanu, Cordoş (’46 Fl. Dan), Szilagy, Vârtic – Vasilache, D. Matei, L. Rus, Astafei – Răduţă (’74 Didi). Antrenor: Ioan Ovidiu Sabău.

Arbitri: Dragoş Istrate (Bucureşti) – Octavian Şovre (Oradea), Daniel Hulubei (Vaslui). Rezervă: Mugurel Drăgănescu (Breaza).

Observatori: Constantin Gheorghe (Suceava), Adrian Ionescu (Bucureşti).

Cartonaşe galbene: Firţulescu ’66, Zoro ’73 / Astafei ’9, Vasilache ’41,


Reuşitele lui Fl. Costea şi Subotici menţin şansele de salvare ale alb-albaştrilor

Tribune pustii pe „Ion Oblemenco” la ora de amiază a derby-ului de suferinţă cu mureşenii Moţului. De chiulit de la şcoală sau învoit de la serviciu nu s-a aventurat nimeni, iar vremea închisă a ţinut acasă şi pensionarii. Starea de fapt de la Universitatea a gonit aproape toţi suporterii. Doar vreo 500 de inşi nu au uitat drumul spre stadion, poate din curiozitate, poate din masochism. Efectul post-Piţi a evacuat fostul „Central”, acolo unde Reghecampf încearcă să-şi încropească un CV de antrenor prin salvarea Ştiinţei. Tupeist şi cu gir de la oficială, tânărul tehnician a făcut rocada cu fraţii Costea, expulzându-l pe cel mic şi stelist în tribună şi postându-l pe Florin cel odihnit în Giuleşti în coasta apărării oaspete. De acolo decarul oltean s-a desprins cu stil şi a deschis scorul. Prepeliţă îl găsise ideal, din preluare Costea întâiul i-a neutralizat pe cei trei fundaşi adverşi şi de la 16 metri a declanşat extinctorul pentru flama lui Balauru. A fost prima reuşită pentru fostul golgheter de la accidentul suferit acum un an. Gol devreme ceruse trainerul Reghe înaintea meciului, iar dorinţa i-a fost îndeplinită tocmai de fratele celui renegat. Reuşita timpurie nu i-a descătuşat pe alb-albaştri, fiindcă presiunea locului din clasament i-a comasat, poate involuntar, în preajma lui Silvică. Acolo, Ştiinţa a trăit periculos, iar ex-rapidistul Răduţă nu a spus „pas” unui assist de la Dorel Stoica, după o fază de snooker petrecută în careul mic.

Subotici, al doilea gol pentru Ştiinţa

Deşi părea răvăşită de golul egalizator, Craiova s-a repliat psihic până fluierul pauzei, care a prins-o în avantaj.  Totul a plecat de la Dănănae, care s-a avântat în bandă şi l-a servit impecabil din drop pe Subotici, iar buldozerul croato-elveţian a îndesat mingea în colţul scurt al lui Balauru.  În repriza secundă oaspeţii au reluat atacurile meticulos elaborate, dar s-au lovit de defensiva consolidată recent cu puştiul Gugu, lângă care până şi Zoro nu mai pare la fel de rudimentar. Dacă Reghe a renunţat oarecum prematur la ambii marcatori, omologul Sabău a apelat târziu la soluţia de avarie şi le-a oferit doar un sfert de oră atacanţilor care au făcut-o campioană pe CFR Cluj în 2008, Didi şi Ruiz. Pe final ocaziile au apărut însă tot la poarta mureşenilor, Bujor, Stoica şi Gângioveanu nerisipind totuşi emoţiile cu un gol izbăvitor. A rămas totuşi 2-1, succes care se adaugă punctului din Giuleşti şi menţine speranţa evitării retrogradării. Prima victorie a Universităţii după aproape o jumătate de an a fost întâmpinată cu scandări răzleţe şi cu primele raze de soare ale unei zile mohorâte. La fel ca situaţia actuală a Ştiinţei.

Laurenţie Reghecampf

Reghe vrea să readucă fanii la stadion

După cele patru puncte obţinute în ultimele două etape, antrenorul Laurenţiu Reghecampf  se declară mulţumit de evoluţia echipei şi speră ca prin evoluţiile şi rezultatele viitoare publicul să revină la stadion. „Sunt mulţumit de joc, de modul cum s-a exprimat echipa, avem nevoie de puncte şi sunt mulţumit că am luat patru în ultimele două jocuri. Vom aduce readuce oamenii la stadion, dar trebuie să facem sacrificii pentru acest lucru. Mă bucură evoluţia unor jucători precum Firţulescu, Jackie, Gugu, Gângioveanu, care a intrat bine şi a făcut ceea ce i-am cerut” a spus Reghecampf.

Mititelu: „Sută la sută ne vom salva”

La finalul partidei cu FCM Târgu Mureş, patronul Adrian Mititelu s-a declarat convins că Universitatea va reuşi să evite retrogradarea după gura de oxigen conferită de succesul cu mureşenii. „O victorie chinuită, dacă nu câştigam ne distanţam inclusiv de Târgu Mureş. În acest meci Universitatea şi-a jucat retrogradarea, din punct de vedere moral. Sunt sută la sută convins că ne vom salva, vom juca mai bine de la o etapă la alta. Vom începe să urcăm, eram cu sabia deasupra capului, jucăm doar cu o mie de oameni în tribune când la noi erau consideraţi puţini şi zece mii. Suporterii sunt supăraţi pe mine, dar poate vor mai reveni la stadion dacă vom câştiga la Mediaş cu U Cluj. Reghe e mult mai preocupat de amănunte decât ceilalţi antrenori pe care i-am avut, îi înţelege mai bine pe jucători. Dacă mă voi debloca eu cu banii poate nu voi mai fi nevoit să vând niciun jucător” a declarat imediat după meci Adrian Mititelu.