Ruxandra Gruia nu a fost încă audiată

0
66

Ancheta legată de tragedia petrecută miercuri dimineaţa, în Craiova, continuă, deşi procurorii spun că motivul care l-a determinat pe Nelu Gruia să-şi împuşte soţia şi fiica şi apoi să-şi pună capăt zilelor va rămâne necunoscut. Oricum, oamenii legii aşteaptă ca starea de sănătate a fiicei lui Nelu Gruia, Ruxandra, să-i permită să fie audiată, întrucât ieri medicii nu şi-au dat acordul, deşi aceasta este stabilă şi conştientă.

În cursul zilei de ieri au fost efectuate necropsiile cadavrelor lui Nelu Gruia, fostul şef al Serviciului Arme, Explozibili şi Substanţe Toxice din cadrul IPJ Dolj, şi soţiei acestuia, Angela Carmen, care a fost profesoară de Limba română la Grupul Şcolar “Traian Vuia”.

Reamintim că bărbatul şi-a împuşcat mortal soţia, miercuri dimineaţă, puţin înaintea orei 7.30, şi-a rănit grav fiica, apoi s-a împuşcat şi el, decedând pe masa de operaţie. Din rapoartele preliminarii întocmite de medicii legişti a rezultat că în ambele cazuri (soţ şi soţie) moartea a fost violentă, provocată de hemoragie internă şi externă, în cazul femeii stabilindu-se că a fost vorba despre un singur glonţ, tras în inimă.

“Au fost efectuate cele două autopsii ale cadavrelor şi în acest moment putem spune că au fost trase 6 focuri de armă. Pe trupul soţiei a fost găsit un singur orificiu de intrare, deci vorbim de un singur foc de armă, pe trupul bărbatului au fost găsite trei orificii, iar fata are două plăgi împuşcate”, a declarat Claudiu Dinculescu, prim-procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj.

Acesta a mai adăugat că procurorul de caz nu a putut să o audieze pe Ruxandra, fiica lui Nelu Gruia, în timp ce fiul acestuia, Andrei, aflat în casă în momentul incidentului, va fi audiat, cel mai probabil săptămâna viitoare, cu ajutorul unui interpret. În plus, tot săptămâna viitoare se va efectua şi expertiza balistică a pistolului Glock cu care a tras Nelu Gruia, procurorii luând decizia ca aceasta să fie făcută la Bucureşti.

Chiar dacă evoluţia post-operatorie a Ruxandrei Gruia este bună, medicii spun că este prea devreme să fie audiată cu privire la ce s-a petrecut în casa familiei, în dimineaţa de miercuri, pentru că orice şoc o poate afecta. “Pacienta este stabilă din punct de vedere respirator şi hemodinamic, dar suntem departe de momentul în care să putem spune că este în afara oricărui pericol. Este la Terapie Intensivă, primeşte un tratament complex, este atent monitorizată, însă pe ansamblu starea ei este considerată tot gravă şi nu-i permite alt şoc”, ne-a declarat dr. Cristina Geormăneanu, purtătorul de cuvânt al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova.

Cadavrele soţilor Gruia au fost ridicate de la morgă de apropiaţi ai familiei, sicriele fiind depuse la Capela Cimitirului “Ungureni”, unde astăzi va avea loc înmormântarea.

Miercuri dimineaţă, vecinii familiei Gruia, care locuia pe “Aleea II Siloz” din Craiova, au fost alertaţi de ţipetele Ruxandrei Gruia, fiica în vârstă de 24 de ani a familiei Gruia, pe care au găsit-o căzută în stradă, plină de sânge. În timp ce încercau să-i acorde ajutorul şi sunau la 112 pentru a anunţa evenimentul, oamenii spun că din casă s-au mai auzit alte focuri de armă. Potrivit procurorului de caz, apelul pe 112 a fost înregistrat la ora 07.33, la faţa locului fiind îndrumate mai multe echipaje ale SMURD, dar şi de la Ambulanţă. La locuinţa de la numărul 42 a ajuns şi o echipă operativă de cercetare condusă de Florin Grecu, procuror criminalist în cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj. Echipajele medicale au ajuns primele la locuinţa familiei Gruia şi au găsit-o pe Ruxandra Gruia, fiica familiei, căzută în stradă. Fata, în vârstă de 24 de ani, care prezenta două plăgi împuşcate, a fost resuscitată şi trimisă cu ambulanţa la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova. În casă, în living, au fost găsiţi şi cei doi soţi. Angela Carmen Gruia, în vârstă de 51 de ani, nu mai respira, astfel că s-a constatat decesul acesteia, în timp ce Nelu Gruia a fost şi el transportat la spital, unde a decedat în timpul operaţiei.