Pachete alimentare pentru familiile nevoiaşe din Dolj

0
53

Peste 120 de familii cu dificultăţi financiare, din Dolj, au primit zilele acestea pachete conţinând alimente de bază, precum ulei, zahăr, făină, mălai, orez, paste făinoase, pateuri, cozonaci şi alte produse, prin intermediul unei campanii naţionale organizate de BCR cu ocazia Paştelui. Angajaţii băncii au donat o sumă de bani – în acest caz 3.180 de lei – pe care BCR a dublat-o apoi, ajungându-se astfel la 6.360 de lei, bani cu care au fost cumpărate 1.462 de kilograme de alimente.

«Produsele alimentare au fost achiziţionate de la „Real”, partener în proiectul „Banca de Alimente” al Crucii Roşii, care a oferit produse aflate în promoţie, aşadar cu un preţ mai scăzut, drept pentru care am reuşit să facem mai multe pachete, fiecare în greutate de 12 kg. Totodată, hipermarket-ul a asigurat transportul alimentelor la sediul filialei noastre», a precizat Maria Vintilă, directorul Crucii Roşii (C.R.) Dolj, care a identificat, pe baza anchetelor sociale la domiciliu, beneficiarii proiectului.

Printre aceştia s-au numărat familii cu probleme sociale aflate atât în evidenţa filialei C.R. Dolj, cât şi în cea a Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, precum şi în unităţile de învăţământ care au comisii de Cruce Roşie funcţionale şi relaţii de parteneriat cu aceasta.