Bogdan Manea, preşedinte al USII Dolj, înaintea mitingului de protest de mâine, de la Craiova: “Haideţi să plătim Educaţia !”

0
807

Mâine, Piaţa “Mihai Viteazul” , din Craiova, va fi pichetată  de aproximativ 300 de cadre didactice, personal auxiliar, cadre nedidactice, din cadrul Uniunii Sindicatelor Independente din Învăţământ (USII) Dolj , filială a Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI). Mitingul de protest se va desfăşura în intervalul orar 12:00 – 13:00 . Acesta are şi susţinerea sindicatului “Alma Mater”, din învăţământul universitar

Conform sindicaliştilor, acţiunea are drept scop tragerea unui semnal de alarmă în ceea ce priveşte salarizarea personalului din învăţământul preuniversitar, atât al cadrelor didactice, cât şi, cu precădere, al personalului nedidactic şi auxiliar. Nu este exclusă o grevă generală în învăţământ, în luna mai, dacă nu se va găsi o cale de rezolvare. “Suntem, în acest moment, într-o opoziţie totală cu Guvernul, în ceea ce priveşte salarizarea personalului din învăţământul preuniversitar. Sunt foarte multe puncte care trebuie atinse. Se poate merge chiar la o grevă generală, pe care nu ne-o dorim. Sloganul nostru, adresat guvernanţilor, este “Haideţi să plătim Educaţia!”, pentru plata în sistem de avarie nu mai merge”, a precizat prof. Bogdan Manea, preşedinte al  USII Dolj.