WWF anunţă Ora Pământului 2016: 19 martie, ora 20:30

0
211

A mai rămas mai puţin de cinci zile până la Ora Pământului, cea mai mare mişcare voluntară de mediu din toate timpurile. Pentru a 8-a oară consecutiv, WWF-România încurajează indivizi şi organizaţii, companii, instituţii publice şi centre culturale din toată ţara să stingă lumina timp de o oră, pe 19 martie, la ora locală 20.30. România se va alătura astfel altor peste 7.000 de oraşe din mai mult de 160 de ţări, pentru a arăta că doreşte mai multă determinare şi acţiuni concrete din partea decidenţilor în adresarea problemelor din ce în ce mai acute de mediu.

România a demonstrat în fiecare an că cetăţenii ei sunt interesaţi de mediu din ce în ce mai mult şi că sunt dispuşi să se implice în activităţi durabile, că sunt dispuşi să acţioneze şi la nivel individual sau în cercuri apropiate pentru a da un exemplu şi altora că schimbarea comportamentului faţă de natură este posibilă şi la îndemâna oricui.

De-a lungul celor şapte ediţii de până acum, peste 40 de oraşe au participat în mod activ la Ora Pământului şi sute de mii de români au stins luminile pentru o oră, în ultima sâmbătă din martie. Clădiri simbolice, castele, monumente şi instituţii întrerup iluminatul în mod simbolic şi găzduiesc evenimente tematice. Dintre reuşitele importante ale mişcării Earth Hour în România: Palatul Parlamentului, cea mai mare clădire civilă din lume, care într-o oră consumă cât un oraş de 20.000 de locuitori, stinge luminile în fiecare an de Earth Hour şi, mai mult decât atât, opreşte iluminatul exterior pe parcursul nopţii, în fiecare seară.

 

In Craiova, Asociaţia Studenţilor din Facultatea de Fizică din Craiova (ASFFC) şi Asociaţia Junior Chamber International Craiova (JCI Craiova) propune publicului în data de 19 martie 2016 o serie de evenimente dedicate Earth Hour si anume:

  1. 20.30 – 20.45 – Marş stradal Universitate – Piaţa Mihai Viteazul;
  2. 20.45 – 21.00 – Demonstraţie streetworkout, bike show, acrobatie cu foc;
  3. 21.00 – 21.15 – Dance for Earth alături de cluburile de dans din oraş. Actiunea este sustinuta de cluburile de dans din oras;
  4. 21.15 – 21.30 – Generaţia Folk;
  5. 20.30 – 21.30 – Observaţii astronomice oferite de centrul ASTROED – Universitatea dinCraiova

Partenerii evenimentului sunt:
Primaria Municipiului Craiova, Departamentul de Fizica – Universitatea din Craiova, Inspectoratul Scolar Judetean Dolj, Casa de Cultura a Studentilor din Craiova, Regia Autonoma de Transport Craiova, RAADPFL, Muzeul Olteniei, Centrul Multifunctional, Sala Polivalenta, Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Dolj, Clubul Sportiv Municipal Craiova, Centrul ASTROED, Uniunea Studentilor din Romania.

 Earth Hour zi de zi

 Earth Hour este momentul în care ne putem hotărî să reciclăm, să mergem mai mult pe jos sau cu bicicleta, să facem duşuri mai scurte, să trecem la sursele regenerabile de energie sau să ne schimbăm obiceiurile de consum, bazat mai mult pe nevoi decât pe dorinţe create artificial prin trucuri de marketing şi acordând mai mult loc în coşurile noastre de

cumpărături produselor responsabile – tradiţionale, ecologice sau certificate FSC, ce atestă provenienţa din păduri gestionate responsabil.

Mai multe idei pentru un trai în armonie cu natura se găsesc pe www.ora-pamantului.ro, secţiunea 60+.

Clipul oficial Earth Hour 2016 se poate viziona aici: https://www.youtube.com/watch?v=WTuotGlZj60.

Iar pentru a afla noutăţi despre campania internaţională accesaţi  www.earthhour.org iar pentru noutatile din orasul tau poti accesa evenimentul de pe facebook: https://www.facebook.com/events/898454050275593/

Pentru mai multe informaţii vă rugăm contactaţi:

Tanase Iulian, organizator local, JCI Craiova, iulian.tanase@jcicraiova.ro, tel. 0763805615

Magor Csibi, Director WWF- România, mcsibi@wwfdcp.ro, tel.0730 098 722

Ioana Beţieanu, Manager Comunicare WWF-România,  ibetieanu@wwfdcp.ro, tel. 0730 098 716

Despre WWF (World Wide Fund for Nature)

Înfiinţată în anul 1961, WWF este una dintre cele mai importante organizaţii internaţionale care derulează proiecte pentru conservarea naturii, în peste 100 de ţări. Misiunea WWF la nivel global este să oprească degradarea mediului înconjurător şi să construiască un viitor în care oamenii trăiesc în armonie cu natura. Mai multe detalii la: www.wwf.ro.

 Despre Earth Hour

Earth Hour a apărut ca un răspuns la o întrebare simplă: cum îi putem determina pe oameni să conştientizeze una din cele mai mari ameninţări actuale, schimbările climatice? Replica a venit de la WWF Australia, concretizată într-o campanie care promova un gest pe cât de simplu, pe atât de puternic: stingerea luminilor. Se întâmpla pe 31 martie 2007, la Sydney, când 2 milioane de case şi sedii de companii australiene au stins luminile timp de o oră. Ora Pământului.

În 2008, 50 de milioane de oameni au ales să celebreze Earth Hour. În 2010, 4.500 de oraşe din 128 de ţări au participat la Earth Hour pe 27 martie, campania  devenind, astfel, cea mai mare acţiune de mediu din toate timpurile. În prezent, comunitatea de susţinători Earth Hour a atins 2 miliarde de oameni, din peste 7.000 de oraşe, din peste 152 de ţări. Detalii pe www.ora-pamantului.ro sau pe www.earthhour.org.

 Despre JCI Craiova

Misiunea JCI Craiova este aceea de a fi o platformă de oportunităţi de dezvoltare prin care tinerii dobândesc puterea de a crea schimbări pozitive în comunitatea în care trăiesc.

Proiectele JCI Craiova se desfaşoară pe bază de voluntariat şi sunt axate pe cele 4 arii de dezvoltare ale JCI:

  • antreprenoriat şi business,
  • dezvoltare personală şi leadership,
  • responsabilitate socială – implicare în comunitate,
  • relaţii internaţionale şi implementarea obiectivelor mileniului (UN MDGs) setate alături de partenerul international principal ONU.

Prin specificul organizatiei, in raportul cu valorile europene vis a vis de responsabilitate cetateanului de drept, JCI promoveaza implicarea activa a antreprenorilor in comunitatea locala, stimuleaza implicarea tinerilor in aparatul decizional si conceptul de cetatenie activa. Detalii pe www.jcicraiova.ro .