Valea Timocului: Strigătul disperat al părintelui Boian… / „Nu permiteţi nimănui să ne oblige să ne simţim străini la casa noastră!”

0
95

Părintele Boian, Vicarul Timocului, a ajuns la capătul răbdării şi asta mai ales când vine vorba de cele mai elementare drepturi pe care le au românii în Timoc şi care sunt călcate în picioare de autorităţile sârbe. Părintele Boian a trimis recent o scrisoare deschisă către mai multe instituţii din Serbia, România şi UE în care a descris o întâmplare nefericită prin care a trecut un credincios român, pe nume Drăgan Petkovic, din localitatea Dubocane. Acesta a avut curajul să-i spună preotului sârb că este botezat chiar de părintele Boian şi că numele său de botez este „Bojan”. Această declaraţie a stârnit un potop de calomnii din partea preotului sârb, care l-a jignit într-un mod umilitor atât pe enoriaşul Drăgan, dar mai ales pe părintele Boian Aleksandrovic. 

Tuturor instituţiilor Serbiei, României şi Uniunii Europene

«Astăzi, 8 martie 2013, după-amiază (în jur de ora 16.00) am primit un telefon din partea credinciosului nostru (credincios al Bisericii Ortodoxe Române) Dragan Petkovici, din satul Dubočane, prin care ne-a anunţat că azi, în Salaš, a fost la stadion, locaţie unde se afla şi preotul Bisericii Ortodoxe Sârbe, cel care predă religia în şcoala elementară din Salas, al cărui nume nu ştim (după unele informaţii, se numeşte Marian), care îşi ţinea ora de religie (la acelaşi stadion). Preotul, cleric al BOS, a ţinut ora, iar în acelaşi timp a purtat o conversaţie cu cei prezenţi, printre care se afla şi credinciosul nostru Dragan. În conversaţie au atins tema Botezului şi Dragan a spus că este botezat, şi că l-am botezat eu. Auzind aceasta, Marian preotul BOS, i-a spus lui Dragan, printre altele, că este „debil” pentru că s-a Botezat „la Boian”, de asemenea i-a mai spus să îmi transmită că dacă mai vin pe „teritoriul lui” o să mă „facă sită cu gloanţele de pistol”.

Preotul, în timpul orei de religie, cu toată clasa de faţă, declară că o să facă sită cu gloanţele de pistol pe un alt preot numai pentru că celălalt preot aparţine Bisericii Ortodoxe Române din Serbia. De ce un asemenea comportament anti-creştin? De acea că acest comportament, care nu e un caz unic (ameninţarea cu război, omor şi vărsare de sânge din partea preoţilor BOS) este încurajat şi din partea Cancelariei Guvernului Sârb pentru colaborarea cu bisericile şi comunităţi religioase, care chiar dacă este conştientă de situaţie nu doreşte să audă adevărul, şi pe oamenii care fac acest lucru încurajează şi ajută financiar şi moral declarând cum sunt doar ei (BOS) „legali” pe acest teritoriu.

Consider că de această problemă trebuie să se ocupe organele de cercetare, poliţia şi inspectoratul şcolar, pentru că un asemenea om nu ar avea voie să fie în libertate şi nici în cadrul educaţional, numai dacă conducerea statului nostru nu susţine asta. În faţa lui Dumnezeu el sigur nu mai face parte din Preoţie, deoarece în citatul de mai sus din Biblia Domnului Isus Hristos scrie că el, preotul BOS profesor de religie din Salas, crede că îi „aduce închinare lui Dumnezeu” pentru că faptul uciderii menţionat e deja făcut în “inima sa”.

Dorim să menţionăm, că din păcate, până acum nu am primit niciun răspuns de la organele statului în legătură cu asemenea declaraţii ale preoţilor Bisericii Ortodoxe Sârbe, care să arate că într-adevăr tratează egal toţi cetăţenii statului sârb. Numai unele judecătorii au trimis scrisori cum că “nu există bază pentru urmărirea în justiţie”. Cineva vă ameninţă cu moarte sau bătăi datorită apartenenţei religioase, etnice şi naţionale, şi doreşte să vă îngrădească libera trecere iar organele statului spun că nu există bază pentru urmărirea în justiţie.

Rugăm toate instituţiile Europene precum şi instituţiile statului Român, mama spirituală a tuturor românilor/vlahilor să ia măsuri şi să oprească aceste fărădelegi. De asemenea, rugăm, nu ştiu a câta oară, şi instituţiile noastre, instituţiile statului sârb ai cărui cetăţeni loiali suntem, să oprească (în practică) această prigonire care se face asupra membrilor comunităţii române/vlahe care sunt conştienţi de apartenenţa lor naţională, care doresc să fie sub jurisdicţia canonică a Bisericii poporului său, Biserica Ortodoxă Română, fosta Mitropolie a Ungro-Vlahiei.

Nu permiteţi nimănui să ne oblige să ne simţim străini la casa noastră!».

Boian Alexandrovici, vicarul Timocului

 

„Vă vor scoate pe voi din sinagogi; dar vine ceasul când tot cel ce vă va ucide să creadă că aduce închinare lui Dumnezeu. Şi acestea le vor face, pentru că n-au cunoscut nici pe Tatăl, nici pe Mine”. (Evanghelia de la Ioan, 6:2,3)