Alegeri Republica Moldova : “Nu există altă variantă. Trebuie să ieși la vot dacă vrei o schimbare!”

0
491
Mâine vor avea loc alegerile parlamentare anticipate în Republica Moldova.

În România vor fi deschise 12 secții de vot, una fiind la Craiova, în incinta Universității Craiova, unde vor vota și cei din Petroșani și Târgu Jiu.
Nicu Certan, președintele Asociației Studenților Basarabeni din Craiova a spus că pe 11 iulie toți tinerii vor ieși la vot să decidă viitorul țării lor pentru cel puțin 4 ani de acum îaninte. “Nu știm exact câți vor vota la Craiova, dar ne orientăm după numărul celor care s-au prezentat la scrutinul direct. undeva în jur de 280 de cetățeni cu drept de vot, marea majoritate fiind studenți”, a explicat Nicu Certan, care este și secretar-general al Federației Tinerilor Români de Pretutidenți, FTRP.
Liuba Eremia, președinte FTRP, pe pagina sa de facebook :
“…Nu vă voi spune cu cine votez duminică, deoarece cred că este prea evident. Și m-aș simți jignită să credeți că aș putea alege altceva. Pe cine să votați voi, nu vă voi spune eu. Însă am o senzație că puține sunt variantele care s-ar califica să ne reprezinte. Unul sare la bătaie și caută mereu scandal, altul omoară animale zâmbind la cameră. Alții s-au compromis într-atât, încât mi-ar fi greu să înțeleg de ce ai vrea să îi votezi. Dacă încă nu ești decis, mai ai timp până duminică. Și eu mă mir să văd oameni pe care îi consideram inteligenți, susținând niște nulități, dar nu îi judec, poate atât au putut ei, sau poate în așa ipostaze grele viața i-a adus, că nu au avut de ales. Nu există altă variantă. Trebuie să ieși la vot dacă vrei o schimbare!”