Se pun în vânzare abonamentele pentru Festivalul „George Enescu”

0
596

Abonamentele pentru accesul la spectacolele Festivalului şi Concursului Internaţional „George Enescu” 2011 (1-25 septembrie) sunt puse în vânzare de astăzi, în timp ce biletele individuale vor putea fi achiziţionate din 15 mai, informează organizatorii.

Persoanele din ţară sau străinătate care doresc să obţină abonamente sau bilete au la dispoziţie trei metode de informare şi cumpărare: pe site-ul www.eventim.ro, care oferă multiple metode de plată şi livrare, precum şi posibilitatea de a alege direct locurile pe planul de sală, în magazinele din reţeaua Eventim în toată ţara – Germanos, Orange, Vodafone, Domo, Librăriile „Humanitas” –, birourile Eventim din Bucureşti şi din ţară şi pe site-urile Eventim din străinătate şi în reţelele Eventim internaţionale.

«După experienţa acumulată în urmă cu doi ani, organizatorii Festivalului şi Eventim au decis să îmbunătăţească şi să uşureze în acelaşi timp procedura de achiziţionare a biletelor şi abonamentelor pentru ediţia din 2011 a Festivalului şi Concursului Internaţional „George Enescu”. Am renunţat la faza de rezervare prin formulare, ce se prelucrau manual şi nu garantau locuri, în favoarea unui sistem de vânzare directă, prin toate canalele moderne de ticketing de care Eventim dispune», a declarat Valentin Vasiloiu, managing director Eventim. Biletele şi abonamentele vor fi disponibile în peste 650 de puncte de vânzare din toată ţara.

Melomanii îşi vor putea procura abonamente, pe secţiuni, la preţuri de la 1.000 de lei la 300 de lei (20 de concerte din seria „Mari orchestre ale lumii”), 650 de lei şi 500 de lei („Recitaluri şi concerte camerale”), 500 de lei şi 350 de lei („Concertele de la miezul nopţii”), 350 de lei şi 300 de lei („World Music”), 60 de lei şi 40 de lei („Enescu şi contemporanii săi”) şi 100 de lei („Muzica secolului XXI”).De asemenea, va exista o serie limitată de abonamente pentru elevi, studenţi şi pensionari, prin care aceştia vor avea acces la concertele din seria „Mari orchestre ale lumii” contra sumei de 250 de lei.

Preţul biletelor la concertele Festivalului „Enescu” variază între 75 de lei şi 40 de lei, pentru concertele marilor orchestre de la Sala Palatului. Totodată, vor fi puse în vânzare tichete de 75 de lei şi, respectiv, 65 de lei pentru „Recitaluri şi concerte camerale”, „Concertele de la miezul nopţii”, „Spectacole de operă şi balet”, de 50 de lei şi 40 de lei pentru concertele „World Music” şi de 10 lei şi 7 lei pentru concertele din seria „Enescu şi contemporanii săi”. Pentru accesul la concertele din secţiunea „Muzica secolului XX” există o singură categorie de preţ, de 7 lei. Pentru spectacolele organizate la Opera Naţională şi Teatrul Naţional Bucureşti, accesul se va face în baza biletelor emise special pentru aceste reprezentaţii.

Festivalul „George Enescu”, aflat la cea de-a XX-a ediţie, este coordonat de Artexim, societate din subordinea Ministerului Culturii şi Patrimoniului Naţional, sub direcţia lui Mihai Constantinescu, în timp ce preşedintele şi directorul artistic al evenimentului este Ioan Holender, care, din 1992 şi până în vara anului 2010, a condus Opera din Viena. La organizarea festivalului contribuie şi Primăria Bucureşti, Institutul Cultural Român, Societatea Română de Televiziune şi Societatea Română de Radiodifuziune.

 

Festivalul „George Enescu”, ce are loc o dată la doi ani, a fost înfiinţat în 1958 ca semn al recunoaşterii geniului enescian, pentru a omagia astfel viaţa şi creaţia marelui compozitor român. Primele ediţii ale acestui festival şi concurs au reunit nume sonore ale vieţii muzicale internaţionale ale acelei vremi, printre care s-au numărat Yehudi Menuhin, David Oistrach, Sviatoslav Richter şi Herbert von Karajan.