NEVOIE DE SUSŢINERE

0
580
Aurică Ţicleanu

Cu doar cinci victorii, şase remize şi zece înfrângeri, pentru încă o dată în ultimii cinci ani, Universitatea Craiova se bate să se salveze de la retrogradare, aflându-se la o mică distanţă de locurile ce ar putea-o duce, din nou, pe a doua scenă fotbalistică a ţării. Revenit la echipa fanion a Olteniei după îndepărtarea lui Victor Piţurcă din funcţia de manager general, de data aceasta în postura de preşedinte, Aurică Ţicleanu consideră că „alb-albaştrii” au mare nevoie de susţinere din partea suporterilor, cu atât mai mult cu cât, într-un timp foarte scurt, vor da piept cu formaţii ce, la rândul lor, doresc să rămână în Liga I. „Avem o echipă pe care am creat-o în patru sau cinci săptămâni. Duminică seara, am întâlnit o echipă, F.C. Timişoara, ce joacă de patru sau cinci ani împreună. Puteam să emitem pretenţii dacă îndreptam meciul către o zonă prin care puteam să-i ţinem departe de poartă pe bănăţeni. Urmează partida cu Astra Ploieşti, care este mult mai importantă. Într-un viitor apropiat, o să avem dueluri pe teren propriu cu echipe aflate în aceiaşi situaţie cu a noastră, mă refer aici la Pandurii Târgu Jiu, F.C.M. Târgu Mureş, F.C. Braşov şi Unirea Urziceni, iar în deplasare cu Sportul Studenţesc şi Universitatea Cluj-Napoca. Din aceste partide putem şi trebuie să luăm puncte. Nu ne aflăm într-o situaţie foarte bună, dar cu calm trebuie să o scoatem cu bine la capăt. Consider că putem avea la final o zestre de 38 sau 40 de puncte, pentru a nu sta la mâna altor rezultate. Acum, mai mult ca oricând, avem nevoie de susţinere din partea fanilor, pe care îi aşteptăm în număr cât mai mare la stadion”, a afirmat Aurică Ţicleanu, preşedintele grupării oltene.

Timişorenii au fost mai buni!

La finalul partidei de acum două zile, tehnicianul Universităţii Craiova a recunoscut că timişorenii au fost mult mai buni şi că au meritat pe deplin victoria. „Prima jumătate a meciului cu F.C. Timişoara a fost echilibrată, ne-am creat câteva ocazii. Ştiam că înfruntăm o echipă puternică, mai ales la fazele fixe, o echipă puternică şi din punct de vedere fizic. Trei goluri din patru le-am luat din faze fixe, aceasta a fost marea noastră problemă. Timişoara a meritat victoria, mai ales după jocul din a doua repriză, sunt sigur că va lupta pentru câştigarea campionatului. Au mulţi fotbalişti foarte buni, nu au pierdut niciun meci de la începutul campionatului. A fost o atmosferă frumoasă pe stadion, şi în anii trecuţi când am venit aici mi-a plăcut”, a declarat Nicolo Napoli.

Andrei Prepeliţă

„Alb-albaştrii” s-au bătut în vestiar!

Nervoşi din cale afară de situaţia existentă de ceva luni bune, la pauza meciului din deplasare cu F.C. Timişoara, câţiva dintre componenţii Universităţii Craiova s-au luat la bătaie, confirmarea venind până şi din partea team-managerului formaţiei de pe Bega. „După primele 45 de minute, au fost ceva incidente în vestiarul Universităţii Craiova. Se vede că, din punct de vedere psihic, cei de la Universitatea nu sunt pregătiţi pentru Liga I! Presiunea care este asupra echipei se resimte din plin. Nu ştiu cine cu cine s-a bătut, era uşa închisă, însă cert este că s-au luat la bătaie vreo câţiva jucători”, a dezvăluit Daniel Stanciu. Din câte se pare, în bătaie au fost implicaţi Florin Costea, Andrei Prepeliţă şi Walter Lopez.

Şi Valerică Găman a semnat cu Dinamo!

Devenit liber de contract la fel ca mulţi componenţi ai Universităţii Craiova, fundaşul Valerică Găman a preferat să îi calce pe urme lui Ştefan Bărboianu. Astfel, începând de ieri după-amiază, fostul apărător al Ştiinţei a devenit jucătorul rivalei Dinamo Bucureşti, confirmarea venind din partea preşedintelui executiv al grupării din Şoseaua Ştefan cel Mare. „Da, este adevărat, l-am rezolvat şi pe Valerică Găman! Nu-mi doresc decât ca valorosul fundaş să joace şi să obţină rezultate bune în tricoul alb-roşu!”, a afirmat Cristi Borcea.