Mangia: „Am două posturi neacoperite, vreau jucători de valoare”

0
359

Antrenorul Universităţii Craiova mai aşteaptă achiziţii până la încheierea perioadei de transferuri

Înaintea plecării la Bucureşti pentru meciul cu FC Voluntari, antrenorul Ştiinţei, Devis Mangia a prefaţat această dispută, menţionând că arena „Anghel Iordănescu” are un teren de dimensiuni mici, la nivelul minim impus de regulament. „Meciul cu Voluntari va fi unul dificil, întâlnim un adversar bun, care ne-a pus probleme şi în tur, când am făcut 1-1 la Severin. Vom juca pe un teren destul de mic, unde spaţiile sunt reduse, aşa că ne aşteptăm la un meci strâns. Vom evolua însă conform principiilor noastre de joc şi sperăm să facem un meci cât mai bun, indiferent de condiţiile de joc. Avem aproape toţi jucătorii la dispoziţie, doar Popov şi Glavina nu sunt la 100% din punct de vedere fizic” a spus Mangia, care a ţinut să le ureze „La mulţi ani” tuturor fanilor care au sărbătorit Valentine’s Day, cât şi să-l felicite public pe Gică Craioveanu, care a împlinit 50 de ani.

„Poate fi o soluţie să jucăm cu un atacant de careu meciurile cu echipe care se apără supranumeric”

Devis Mangia a vorbit şi despre meciul anterior, cu Sepsi, declarându-se încă o dată mulţumit de atitudinea echipei, dar a admis că ar putea fi o soluţie şi utilizarea unui atacant de careu, un „nouar”, în meciurile cu echipele care aglomerează spaţiile. „Toată echipa a făcut un joc defensiv foarte bun, am avut o singură nesincronizare, la un corner al adversarilor. În rest, am fost mulţumit de aportul tuturor. Am avut posesie cred de 70%, adversarul s-a apărat în ultimii 30 de metri. Poate fi o soluţie şi să jucăm cu un atacant masiv, de careu, în meciurile în care întâlnim echipe care se apără supranumeric, dar am considerat totuşi că trebuie să folosesc atacanţii care sunt cei mai în formă şi ei au meritat să joace. De altfel, am vrut să fac o schimbare de acest gen în atac, dar tocmai am dat gol şi am reconsiderat mutările tactice. Totuşi, am considerat că nu trebuie să fac toate schimbările, aşa am gândit eu meciul la acel moment” a spus italianul.

Bic mai are nevoie de timp pentru a se adapta

Chestionat în privinţa lui Ovidiu Bic, care nu pare să se fi integrat deocamdată la Universitatea, Mangia a spus că acesta mai are nevoie de timp, fiindcă a schimbat mediul, comparând situaţia cu cea a lui Bărbuţ. „Mie îmi place jucătorul, are calitate, dar, ca şi în cazul lui Bărbuţ, are nevoie de timp să se adapteze la stilul nostru, e altceva să joci la Craiova decât la Mediaş sau Timişoara, cu tot respectul pentru aceste echipe. Ovidiu Bic are nevoie de timp să înţeleagă că a schimbat lucruri: stilul de joc, atmosfera, tot ce se întâmplă la Craiova, dar am încredere că va reuşi, fiindcă este un jucător bun” a spus italianul.

Cu câteva zile înaintea încheierii perioadei de transferuri, Devis Mangia îşi mai doreşte cel puţin doi jucători: „Cred că avem două posturi descoperite, aşa că mi-aş mai dori jucători, dar vom vedea ce putem face. Oricum, nu vom aduce jucători de dragul de a transfera, ci vom căuta jucători de valoare”. Mangia a împrumutat discursul lui Marcel Popescu în privinţa achiziţiilor, însă cei doi sunt contrazişi de statutul celor doi jucători aduşi în iarna aceasta, Bic şi Glavina. Oficialii spun că vor transfera doar jucători de valoare, dar fostul medieşean a jucat numai câteva minute şi nu a convins, iar croatul nici măcar nu a fost pe foaia de joc în primele două meciuri ale anului.

Gustavo: „Nu e ţelul meu să fiu golgheterul Ligii I”

Brazilianul Gustavo spune că nu-şi propune să câştige titlul de golgheter al campionatului, dar este mândru că a fost plasat într-o ierarhie a golgheterilor brazilieni în campionatele din Europa, el având acum 11 goluri marcate în Liga I şi unul în Cupa României. „Mă bucur că sunt în topul golgheterilor, dar nu este scopul meu acesta, să devin golgheterul ligii I, pentru mine e important ca echipa să câştige, indiferent că marchez eu sau ceilalţi atacanţi de la noi. Totuşi, m-am bucurat când am văzut că sunt în clasamentul golgheterilor brazilieni în Europa, alături de jucători mari, precum Neymar sau Jonas, sunt orgolios de acest lucru” a declarat brazilianul Gustavo. Atacantul de 26 de ani a explicat şi modul cum a executat lovitura liberă din care a marcat cu Sepsi: „Este un stil nou de lovire a mingii, pe care l-am exersat în Turcia, cu interiorul, a fost păcălit şi portarul, care a plecat în partea cealaltă, iar mingea şi-a schimbat direcţia. Am vrut să dau gol, nu să centrez”.  El a spus câteva vorbe şi despre partida de la Voluntari: „Va fi un meci greu, fiindcă Voluntari este o echipă bună, dar noi suntem pregătiţi să câştigăm, am avut o săptămână bună de pregătire, nu ne mai gândim la meciurile din semifinala Cupei, acum este altceva.