Derby-ul, post cu post

0
38

Analiza duelului de sâmbătă, de la Severin, dintre Universitatea Craiova şi FCSB

craiovaPortari – Calancea a fost unul dintre cei mai siguri portari din Liga I în acest sezon, iar până la meciul de la Botoşani era integralist. Portarul naţionalei Moldovei a fost o revelaţie şi este unul dintre cel mai bun goal-keeperi al Craiovei după Silviu Lung junior. Şi Niţă este un aspirant la poarta naţionalei. În ciuda reacţiei de la ultimul meci când şi-a lovit un adversar şi a provocat un penalty, Niţă este pe podium într-o ierarhie a portarilor din Liga I, el primind cele mai puţine goluri în campionat. Egalitate.

Fundaşi dreapta – Dimitrov s-a integrat rapid în echipă, fiind unul dintre cei mai ofensivi fundaşi de bandă din Liga I. Steaua l-a transferat pe Pleaşcă, care s-ar fi ridicat cel puţin la nivelul lui Dimitrov, dar olteanul nu este încă pus la punct fizic. Bălaşa, Enache şi Ovidiu Popescu sunt variantele lui Reghe, dar Gigi Becali a dat ordin ca Popescu să fie utilizat la mijloc, iar Enache nu este în graţiile antrenorului, fiind mai degrabă luat în calcul pentru postul de mijlocaş dreapta. Cel mai probabil, contra Craiovei va fi utilizat Bălaşa. Avantaj Craiova.

Fundaşi stânga – Briceag a lipsit la Botoşani şi s-a văzut, Bucurică făcând un meci execrabil. După ce a dat randament pe dreapta, Briceag se simte şi mai bine în stânga, acoperind bine plecarea căpitanului Vătăjelu. Urcă permanent la învăluire, are centrări decente şi e sigur pe apărare, deşi de această dată va avea o misiune dificilă, contra celui mai în formă jucător al Stelei, croatul Jakolis. Momcilovic este un fundaş lateral atipic, masiv, e prezent şi la fazele fixe în careul advers şi vine eficient şi cu şut de la distanţă, dar are probleme pe tranziţia negativă, iar Ivan le-ar putea specula. Egalitate.  

Stoperi – Craiova are probleme în a-şi omogeniza un cuplu de fundaşi centrali. Acka şi Barthe erau favoriţi la titularizare, dar Mulţescu a fost nevoit să apeleze la Kelic şi Popov în prima etapă. A revenit Acka, dar a greşit decisiv la Botoşani. Cu aceste probleme în centrul defensivei, oltenii vor avea mari probleme cu Alibec, care i-a întors pe toate părţile la Severin în meciul pierdut cu Astra. Cel mai probabil, Reghe va merge pe duetul Tamaş-Moke. Primul este unul dintre cei mai buni fundaşi din România, aduce un plus şi pe atac. Echipa lui Reghe are cea mai bună defensivă din Liga I. Avantaj FCSB.  

Mijlocaşi centrali – Mulţescu a mizat în 2017 pe Mateiu şi Zlatinski. Este interesant dacă primul va evolua, ţinând cont că managerul general al clubului a declarat înainte de meciul din tur că nu este normal să fie folosit un jucător care este impresariat de nevasta antrenorului echipei adverse. Cel mai probabil, Reghe va miza pe Ovidiu Popescu şi va alege între Vlad Achim şi Muniru, în condiţiile în care Pintilii a fost desfiinţat de patron.  Ambele cupluri de închizători au aport bun defensiv, Zlatinski fiind un pasator destul de bun, cu 6 assist-uri, iar Vlad Achim apare bine la finalizare. Egalitate.

Atacant dreapta – Ivan şi Jakolis sunt doi dintre cei mai în formă jucători din Liga I. Dacă Ivan va juca vârf împins, Rocha ar putea apărea aici, pe când croatul este titular indiscutabil, acoperind excelent plecarea lui Adi Popa. Egalitate.

Atacant stânga – Bancu sau Rocha ar putea evolua acolo. Ambii au marcat cu Voluntariul, dar au jucat slab la Botoşani. La Steaua varianta de bază este William de Amorim, care a marcat în tur. Pentru ultima jumătate de oră ar putea apărea în teren Florin Tănase, „bestia nerra” pentru Craiova, fiindcă a avut evoluţii excelente împotriva alb-albaştrilor. Cât a jucat cu Voluntariul, „Tase” a adus un plus evident. Egalitate.

Play-maker – Băluţă este unul dintre cei mai în formă jucători din Liga I, a avut evoluţii foarte bune în acest sezon, a marcat 4 goluri şi a jucat bine şi în tur, pasând pentru golul lui Vătăjelu. Boldrin nu parte să aibă un aport consistent în jocul echipei sale, dispare din joc, dar excelează la fazele fixe şi are un şut bun. Este golgheterul lui Reghe, a marcat şi în tur, din penalty şi a înscris şi cu Voluntariul. Multe dintre reuşite au venit însă din penalty, dar acum primii doi executanţi ai lui Reghe sunt Alibec şi Gnohere. Avantaj Craiova.

Atacant – Ivan a început ambele meciuri de anul acesta pe acest post, dar e greu de crezut că va evolua acolo şi sâmbătă. Dacă nu va fi el vârd, atunci Fajic şi Măzărache sunt în cărţi. De partea cealaltă, Reghe are la dispoziţie cele mai bune vârfuri de atac din Liga I, Alibec şi Gnohere. Dacă în tur Golubovic şi Man nu au produs „pagube” stoperilor Acka şi Kelic, de această dată se anunţă pericol pentru fundaşii Craiovei. Aceasta ar putea fi cheia meciului de la Severin, modul cum alb-albaştrii îl vor anihila pe Alibec, care va reveni după suspendarea de o etapă. Avantaj FCSB.