Alb-albaştrii, prompţi la reluare

0
93

Universitatea Craiova a debutat cu victorie la restartul sezonului, învingând Petrolul pe „Extensiv” din două goluri înscrise pe respingerea portarului advers

Universitatea Craiova – Petrolul Ploieşti 2-0

Au marcat: Vătăjelu 19, Nuno Rocha 64.

Stadion: “Extensiv”, spectatori: 3.000.

Universitatea: Straton 7 – Dumitraş 7, Iliev 7, Acka 7, Vătăjelu 7 – Ivan 7, Madson 4, Zlatinski 6, Bancu 7 (81 Izvoranu) – Măzărache  6(60 Mateiu) 6, Nuno Rocha 7 (75 Băluţă) 7. Antrenor: Daniel Mogoşanu.

Petrolul: Cobrea 5 – David 5, Inez 5, Prestia 5, Begeorgi 6 – Guerreiro 6 – Pacar 4, Marinescu 5 (67 Michail) 5, Zoubir 5 (67 Ziani) 4, Varga 4 (46 Gavrilă) 5 –  Paolucci 5. Antrenor: Constantin Schumacher.

Arbitru: Marius Avram 7.

Cartonaş roşu: Madson 58.

Două echipe condamnate la play-out, Craiova şi Petrolul, au reluat campionatul cu noi conmduceri tehnice, ambele contestate, Mogoşanu şi Schumacher, neprezentând încredere în rândul fanilor. Dacă oltenii n-au făcut nicio achiziţie în iarnă, Petrolul a avut printre titulari doar trei jucători de anul trecut şi tot atâţia români. Lipsa de omogenitate părea să nu se simtă la oaspeţi, care au început în jumătatea craiovenilor, dar după un sfert de oră alb-albaştrii au preluat iniţiativa şi au şi deschis scorul. Un henţ în careu la un corner i-a prilejuit lui Vătăjelu golul prin care l-a egalat pe golgheterul Craiovei, Andrei Ivan, cu patru reuşite. Fundaşul stânga a executat prost lovitura de pedeapsă, dar a speculat prompt respingerea lui Cobrea pe 6 metri. Până la pauză, „leii albaştri” şi „lupii galbeni” s-au luptat în nămolul de pe „Extensiv”, fără a mai avea ocazii.

Partea secundă a debutat cu o ocazie imensă a Ştiinţei, dar Măzărache a pus capul în calea torpilei lui Acka, pe care scria 2-0. Mogoşanu a surprins netitularizându-l pe cel mai bun jucător din acest sezon al Craiovei, Alex Mateiu, preferându-l pe Madson, dar „răsplata” brazilianului avea să fie o eliminare prematură, după doar o oră de joc, timp în care a strâns două galbene. Nici în superioritate Petrolul n-a fost periculoasă şi tot oltenii au punctat. Ivan a demarat irezistibil pe dreapta, dar scăriţa i-a fost negată de Cobrea. Numai că din nou respingerea goal-keeper-ului prahovenilor a fost ghinionistă, fiindcă mingea i-a venit pe „foarfecă” lui Nuno Rocha, care a dublat avantajul Craiovei. Deşi mai puţini, craiovenii au fost extrem de periculoşi pe contraatac, Bancu, Băluţă şi Ivan ratând ocazii imense de a face scor în primul meci din 2016.

Schumacher l-a trimis pe teren şi pe Ziani, jucătorul pe care Marseille plătea cândva 11 milioane de euro, iar Wolfsburg – 10 mlioane, însă algerianul a arătat doar că nu a ajuns întâmplător la ultima clasată din Liga I.

Fără să impresioneze, Craiova a bifat un debut pozitiv în 2016, în timp ce Petrolul a existat în Bănie doar prin cei 150 de fani care au cântat tot meciul. De partea cealaltă, galeria olteană a scandat numele lui Andrei Ivan, atacantul care a refuzat Steaua pentru a rămâne în Bănie, dar şi al lui Gică Craioveanu, fostul golgheter al Ştiinţei sărbătorindu-şi ziua de naştere.