Încătuşat pentru „ţepe” pe internet

0
83

Un craiovean de 41 de ani, acuzat de înşelăciuni pe Internet, a fost surprins, miercuri, de poliţişti, în timp ce îşi ridica banii trimişi de victime în baza unor oferte de vânzări fictive. Flagrantul a fost realizat după câteva zile de supravegheri, oamenii legii stabilind că bărbatul a înşelat peste 40 de persoane din diverse judeţe ale ţării, postând anunţuri pe diferite site-uri prin care oferea spre vânzare ceasuri, îmbrăcăminte sau încălţăminte „de firmă”. Cei interesaţi îi trimiteau banii, dar în locul bunurilor comandate, în colete găseau ziare sau bucăţi de cartoane. În patru luni, bărbatul a făcut 30.000 lei. Ieri după-amiază a fost arestat preventiv pentru 29 de zile.

Poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale din cadrul IPJ Dolj, în urma unor activităţi de supraveghere operativă desfăşurate în ultimele zile, l-au prins, miercuri, în flagrant, pe Florin Popa, de 41 de ani, din Craiova, în timp ce încasa de la Oficiul Poştal nr. 1 din Craiova suma de 500 lei, reprezentând contravaloarea a două colete ramburs expediate unor persoane din judeţele Suceava şi Maramureş, colete ce ar fi trebuit să conţină ceasuri de mână, dar care, în realitate, erau umplute cu ziare şi bucăţi de carton. Bunurile respective au fost comandate de părţile vătămate prin intermediul unui site de licitaţii specializat în vânzarea de ceasuri de mână, ca urmare a unor anunţuri de vânzare postate de bărbat. Oamenii legii au demarat cercetările în cauză, în urma plângerilor primite de la mai bine de 40 de persoane din toată ţara.

“Cu ocazia cercetărilor s-a stabilit că suspectul, prin intermediul a două site-uri de vânzări online, postase anunţuri de vânzare fictive de ceasuri de mână, obiecte de încălţăminte şi îmbrăcăminte aparţinând unor firme recunoscute, bunuri pe care însă nu le deţinea. Prin această metodă, în ultimele patru luni, au fost înşelate peste 40 de persoane, din diferite judeţe ale ţării, prejudiciul cauzat fiind estimat în prezent la aproximativ 30.000 lei”, a declarat comisar-şef Adrian Căpraru, purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj.

Florin Popa a fost reţinut, miercuri, pentru 24 de ore, fiind acuzat de săvârşirea infracţiunii de înşelăciune, iar după ce a petrecut noaptea în arestul IPJ Dolj, ieri a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova. Procurorii au decis, după ce l-au audiat, să solicite instanţei arestarea preventivă a craioveanului. Ieri după-amiază, magistraţii Judecătoriei Craiova au admis propunerea procurorilor şi au dispus arestarea preventivă pentru 29 de zile a lui Florin Popa, care s-a întors în arestul IPJ Dolj. Poliţiştii continuă cercetările în dosar pentru identificarea tuturor părţilor vătămate şi stabilirea prejudiciului creat de craiovean.